ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ


Φασόλια: Από τα πιο νόστιμα και υγιεινά φαγητά της Ελληνικής γης.
Περιέχουν φυτική πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, βιταμίνες, ωφέλημα μέταλλα αλλά και αντικαρκινικές ουσίες για την προστασία του παχέος εντέρου.
Εν συγκρίσει με ορισμένα κρέατα τα όσπρια δεν περιέχουν εμβόλια, αυξητικές ορμόνες και πτωμαΐνη.
Ειδικά τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού είναι επίπονο να ψήνουμε φαγητά στον φούρνο με αποτέλεσμα η θερμοκρασία στην κουζίνα να ανεβαίνει. Μία εναλλακτική λύση είναι τα μαγείρεμα στην κατσαρόλα και συγκεκριμένα στη χύτρα ταχύτητος. 

Υλικά:
  • 400 Γραμμάρια φασόλια γίγαντες Πρεσπών ξηρά καλά πλυμένα και μουλιασμένα σε νερό από βραδύς
  • 1 Ματσάκι σέλινο πλυμένο και ψιλοκομμένο
  • 2- 3 Καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 4 Φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα ή 1 Κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ξηρό
  • 1 Μέτριο κρεμμύδι ξεφλουδισμένο ή 2 μικρά
  • 1 Πιπεριά Φλωρίνης καθαρισμένη από σπόρους και ίνες, κομμένη σε 2-3 λωρίδες
  • 1 Ντομάτα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη
  • 1 Κουταλάκι του γλυκού πελτέ (προαιρετικά)
  • 4 Κουταλιές της σούπας λάδι
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα φασόλια και τα υπόλοιπα υλικά μας.
  • Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα αρώματα των υλικών
  • Προσθέτουμε το λάδι και αλατοπιπερώνουμε
  • Βράζουμε το φαγητό για μία έως μιάμιση ώρα
  • Όταν τα φασόλια έχουν βράσει σβήνουμε την εστία και τα αφήνουμε 20 περίπου λεπτά πριν το σερβίρισμα.
Tips:
  • Σερβίρουμε το φαγητό στο πιάτο με ρέγκα ή ταραμοσαλάτα ή λευκό τυρί.
  • Συνοδεύουμε το φαγητό μας με ένα ποτηράκι λευκό κρασί
  • Μία πράσινη σαλάτα συνιστάται μαζί με τα φασόλια
  • Αν δεν θέλουμε πελτέ στο φαγητό μπορούμε να αυξήσουμε το κόκκινο χρώμα του ρίχνοντας 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά ή καυτερή.
  • Τα φρέσκοξηραμένα φασόλια του φθινοπώρου βράζουν πιο εύκολα και δεν επιβαρύνουν το στομάχι μας.

Ακολουθεί τρίλεπτο βίντεο με τη συνταγή


Vasileios cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις