ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Ρεβιθάδα Κοκκινιστή

Με την προσθήκη επιλεγμένων μπαχαρικών και κηπευτικών ξεφεύγουμε από την μονότονη γεύση της παραδοσιακής συνταγής εμπλουτίζοντας το φαγητό με ξεχωριστή νοστιμιά και αρώματα!

           Υλικά:

  • 300 γραμμάρια ρεβίθια χωρίς φλούδα κατά προτίμησην: (δεν χρειάζονται μούλιασμα ή ξεφλούδισμα και μαγειρεύονται τέλια).
  • 1 Πιπεριά Φλωρίνης  καθαρισμένη από σπόρους και ίνες και τεμαχισμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 1 Κρεμμύδι μεγάλο χοντροκομμένο
  • Σκόρδο, μισή σκελίδα
  • 2 Καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες (ή και καρέ)
  • Πάπρικα γλυκιά, μισό κουταλάκι
  • 1 Ντομάτα μεγάλη και ώριμη τριμμένη σε χοντρό τρίφτη ή κομμένη σε κύβους (χωρίς τους σπόρους της, κατ' επιλογήν)
  • Πελτέ, 1 κουταλάκι διαλυμένο σε μία κουταλιά νερό
  • 1 Φύλλο δάφνης
  • Ελαιόλαδο 3 κουταλιές για το σοτάρισμα
  • Ελαιόλαδο, 1 κρασοπότηρο για το μαγείρεμα
  • Αλάτι & πιπέρι
           Εκτέλεση συνταγής:
  • Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε αλατισμένα, σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης και τα καρότα για 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα και το πιπέρι συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη.
  • Μετά ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ αναμιγνύοντας όλα τα υλικά.
  •  Βάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα ρεβίθια, 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο αλάτι τόσο, όσο σκεπάζοντας το φαγητό με νερό.
  • Το μαγειρεύουμε για μία έως μιάμιση ώρα (Ανάλογα από το πόσο βραστερά είναι τα ρεβίθια)
  • Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό κατά το μαγείρεμα.
  • Δέκα λεπτά πριν το πέρας του μαγειρέματος ρίχνουμε στο φαγητό ένα φύλλο Δάφνης και μία κουταλιά χυμό λεμονιού.
  • Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά εκτός εστίας.
  • Σερβίρουμε και συνοδεύουμε τα ρεβίθια με μία πράσινη σαλάτα, 1 κρασοπότηρο ξηρό κρασί (λευκό ή ροζέ) και ένα φρούτο.
            Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις