Με την
προσθήκη επιλεγμένων μπαχαρικών και κηπευτικών ξεφεύγουμε από την μονότονη
γεύση της παραδοσιακής συνταγής εμπλουτίζοντας το φαγητό με ξεχωριστή νοστιμιά
και αρώματα!
Υλικά:
- 300 γραμμάρια ρεβίθια χωρίς φλούδα κατά προτίμησην: (δεν χρειάζονται μούλιασμα ή ξεφλούδισμα και μαγειρεύονται τέλια).
- 1 Πιπεριά Φλωρίνης καθαρισμένη από σπόρους και ίνες και τεμαχισμένη σε μέτρια κομμάτια
- 1 Κρεμμύδι μεγάλο χοντροκομμένο
- Σκόρδο, μισή σκελίδα
- 2 Καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες (ή και καρέ)
- Πάπρικα γλυκιά, μισό κουταλάκι
- 1 Ντομάτα μεγάλη και ώριμη τριμμένη σε χοντρό τρίφτη ή κομμένη σε κύβους (χωρίς τους σπόρους της, κατ' επιλογήν)
- Πελτέ, 1 κουταλάκι διαλυμένο σε μία κουταλιά νερό
- 1 Φύλλο δάφνης
- Ελαιόλαδο 3 κουταλιές για το σοτάρισμα
- Ελαιόλαδο, 1 κρασοπότηρο για το μαγείρεμα
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
συνταγής:
- Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε αλατισμένα, σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης και τα καρότα για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα και το πιπέρι συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη.
- Μετά ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ αναμιγνύοντας όλα τα υλικά.
- Βάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα ρεβίθια, 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο αλάτι τόσο, όσο σκεπάζοντας το φαγητό με νερό.
- Το μαγειρεύουμε για μία έως μιάμιση ώρα (Ανάλογα από το πόσο βραστερά είναι τα ρεβίθια)
- Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό κατά το μαγείρεμα.
- Δέκα λεπτά πριν το πέρας του μαγειρέματος ρίχνουμε στο φαγητό ένα φύλλο Δάφνης και μία κουταλιά χυμό λεμονιού.
- Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά εκτός εστίας.
- Σερβίρουμε και συνοδεύουμε τα ρεβίθια με μία πράσινη σαλάτα, 1 κρασοπότηρο ξηρό κρασί (λευκό ή ροζέ) και ένα φρούτο.
Vasileios
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου