Υλικά συνταγής:
- 5 -6 Σαρδελομάνες ή άλλα ψάρια της αρεσκείας σας
- 3 Πιπεριές τρικολόρε
- 4 – 5 Ντοματίνια (κομμένα στη μέση ή ολόκληρα)
- Μαϊντανό, 1 ματσάκι μικρό
- 5 – 6 Σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και κομμένες
- Λαδολέμονο
- Αλατοπίπερο.
Εκτέλεση συνταγής:
- Απολεπίζουμε τα ψάρια και τους αφαιρούμε τα εντόσθια.
- Τοποθετούμε τα καθαρισμένα ψάρια στο μέσον του ταψιού.
- Τα εμποτίζουμε με λαδολέμονο και τα αλατοπιπερόνουμε.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε χοντρά τεμάχια (όπως φαίνονται στην φωτογραφία) και αφαιρούμε τους σπόρους.
- Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε τις κομμένες πιπεριές, τα σκόρδα, τον μαϊντανό, τα ντοματίνια. Προσθέτουμε λαδολέμονο, αλάτι και πιπέρι.
- Αναμειγνύουμε όλα τα λαχανικά και τα απλώνουμε στο ταψί, γύρω από τα ψάρια.
- Τοποθετούμε την σχάρα στις κάτω ράγες του φούρνου και ακουμπάμε επάνω της το ταψί.
- Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο για 40 - 50 λεπτά και σε θερμοκρασία 200 Κελσ ίου.
- Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό στο ταψί, το φαγητό θα ψηθεί με τα υγρά των λαχανικών.
Tips:
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το πιπέρι με φρέσκια πιπερόριζα, περασμένη από τρίφτη.
Vasileios Cooking
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου