Αποφύγετε λοιπόν τα κουκιά εάν δεν γνωρίζετε για την έλλειψη του ενζύμου G6PD στον οργανισμό σας.
Υλικά:
- 5-7 Αγκινάρες καθαρισμένες και πλυμένες
- 1-2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 400 Γραμμάρια κουκιά φρέσκα καθαρισμένα και πλυμένα
- Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 Κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
- 3 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 Ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 Πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε τρεις λωρίδες και καθαρισμένη από σπόρους και ίνες.
- Αλάτι & Πιπέρι
- 2 Σκελίδες σκόρδο προαιρετικά)
- Τον χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο με μισό ποτηράκι λάδι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να φύγουν τα υγρά τους και να μαραθούν.
- Ακολούθως προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
- Μετά ρίχνουμε τα κουκιά, την ντομάτα και την πιπεριά, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
- Στο τέλος προσθέτουμε τις αγκινάρες, και μισό ποτήρι ελαιόλαδο αναμειγνύοντας όλα τα υλικά με ένα κουτάλι.
- (Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε στην κατσαρόλα λίγο νερό).
- Μαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να φύγει το πολύ ζουμί και μείνει η σάλτσα (30 λεπτά περίπου).
- Πέντε λεπτά πριν το αποσύρουμε από την εστία προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού.
- Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο το φαγητό τρυπώντας με πιρούνι μία αγκινάρα.
Vasileios
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου