Υλικά για τον μουσακά:
- Φιλέτα ιχθύος
- Θα χρειαστεί: 1ον να τις ξεπλύνουμε σχολαστικά για να φύγουν τα υπολείμματα λεπιών και 2ον: να αφαιρέσουμε τα εναπομείναντα αγκαθάκια.
- Πατάτες κομμένες σε λεπτές στρογγυλές φέτες
- Κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε λεπτές στρογγυλές φέτες
- Πιπερόριζα αποξηραμένη σε σκόνη για το πασπάλισμα
- Σκόνη αποξηραμένου σκόρδου για το πασπάλισμα
- Μαϊντανό αποξηραμένο για το πασπάλισμα
- Αλάτι & Πιπέρι
- 3 Ντομάτες αποφλοιωμένες, καθαρισμένες από τους σπόρους τους και κομμένες σε κύβους ή
- 3 Ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες.
- Ένα ταψάκι 34 Χ 34 περίπου
- 2 Ντομάτες χωρίς τους σπόρους τριμμένες στον τρίφτη
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 1 Σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- Εστραγκόν αποξηραμένο, 2 πρέζες
- Θρούμπι σε σκόνη, 2 πρέζες
- Μισό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- 1 Κουταλάκι Μαϊντανό αποξηραμένο
- 2 Φρέσκα φυλλαράκια μέντας (κατ' επιλογή)
- Σοτάρουμε σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το εστραγκόν, το θρούμπι, λίγο πιπέρι και τον μαϊντανό.
- Σβήνουμε με λίγο κρασί.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα και δύο φυλλαράκια μέντας.
- Βράζουμε την σάλτσα μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά της ντομάτας και μέχρι να γίνει παχύρρευστη.
- Σκεπάζουμε με λίγο ελαιόλαδο τον πάτο του ταψιού και τον καλύπτουμε με τις φέτες της πατάτας.
- Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Τις αλατίζουμε ελάχιστα, και ρίχνουμε λίγο πιπέρι.
- Καλύπτουμε τις πατάτες με τις ροδέλες των κρεμμυδιών.
- Ραντίζουμε τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε με λίγη σκόνη αποξηραμένου σκόρδου.
- Αλατίζουμε ελαφρώς και πασπαλίζουμε με μισό κουταλάκι πιπερόριζα και ένα κουταλάκι μαϊντανό ξηρό.
- Καλύπτουμε τα κρεμμύδια με την ντομάτα που κόψαμε.
- Ψήνουμε τα υλικά για 30 λεπτά (στους 190 βαθμούς Κελσίου), τοποθετώντας τη σχάρα με το ταψί στις κάτω ράγες του φούρνου.
- Αλατίζουμε ελάχιστα τα φιλέτα και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο
- Όταν έχουν ψηθεί τα υλικά μας βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και καλύπτουμε το φαγητό με τα φιλέτα του ψαριού βάζοντας την πέτσα τους προς τα πάνω.
- Σκεπάζουμε τα φιλέτα με την σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσαμε.
- Ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια της σάλτσας (20 - 30 λεπτά περίπου).
- Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μερίδες με μία σπάτουλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου