ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

ΚΑΝΕΛΑ ΚΕΫΛΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΣΣΙΑ


Γνήσια κανέλα Κεϋλάνης
Η πραγματική κανέλα είναι αυτή της Κεϋλάνης με φλούδα ανοιχτόχρωμη και χρώμα γλυκό κανελί. 
Αναφέρεται στην βιβλιογραφία της βοτανολογίας ως Κιννάμωμον το γνήσιον.
Έχει λεπτές στρώσεις φύλλων που είναι  εύθραυστες  και όταν τις πιέσουμε με τα δάκτυλα σπάζουν εύκολα.
Αν την αναδεύσουμε στο μπλέντερ θα μετατραπεί σε μία λεπτή αρωματική σκόνη.
Παράγεται από το δένδρο Cinnamomum verum.
Κάσσια
Αντιθέτως η κάσσια αναφέρεται στην βιβλιογραφία της βοτανολογίας ως Cinnamomum cassia και έχει σκληρό φλοιό με σκούρο καστανοκόκκινο χρώμα και χοντρό κορμό τραχύ και άκαμπτο. 
Είναι συγγενές δένδρο με την γνήσια κανέλα Κεϋλάνης.
Λόγω της σκληρότητας της κόβεται δύσκολα και είναι σχεδόν αδύνατο να την μεταρέψουμε σε σκόνη λόγω της ακαμψίας της.
Είναι δε φθηνότερη από την γνήσια κανέλα Κεϋλάνης και χρησιμοποιείται στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική ως αρωματική ύλη όπως και η γνήσια κανέλα Κεϋλάνης.
Και τα δύο είδη κανέλας (η γνήσια της Κεϋλάνης και η κάσια) περιέχουν την ουσία κουμαρίνη η οποία σε μικρές ποσότητες που περιέχεται στην γνήσια κανέλα Κεϋλάνης βοηθά στην μείωση της γλυκόζης στο αίμα και κατ' επέκταση είναι ωφέλιμη στους διαβητικούς.
Η λήψη μεγάλων ποσοτήτων κουμαρίνης δρα τοξικά στον οργανισμό  επιβαρύνοντας τη λειτουργία συκωτιού και νεφρών.
Σε μεγάλες ποσότητες υπάρχει στην κάσια και επομένως καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η γνήσια κανέλα Κεϋλάνης είναι πιο ασφαλής και ωφέλιμη για τον οργανισμό μας.

Στην φωτογραφία διακρίνονται οι διαφορές που αναφέραμε
  Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις