Υλικά:
- 3 Μελιτζάνες λευκές (τις τρυπάμε 3-4 φορές με ένα πιρούνι για το ψήσιμο)
- (Οι λευκές μελιτζάνες είναι πιο γλυκιές από τις σκουρόχρωμες, εμπεριέχουν λιγότερο νερό και γιαυτό θα μας δώσουν περισσότερη σάρκα μετά το ψήσιμο)
- 3 Πιπεριές Φλωρίνης (τις τρυπάμε με ένα πιρούνι για το ψήσιμο)
- 3 Σκόρδα ή 1 κουταλιά πολτό σκόρδου
- 1 Φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 Ντομάτα μικρή χωρίς κουκούτσια και φλούδα
- Αλάτι τόσο, όσο
- Λάδι τόσο όσο
- Ξίδι τόσο, όσο
Εκτέλεση ψησίματος υλικών:
- Τοποθετούμε τις μελιτζάνες τις πιπεριές και τα σκόρδα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα σκόρδα θα τα βγάλουμε νωρίτερα από τον φούρνο για να μην καούν.
- Ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου.
- Είναι έτοιμες όταν τρυπώντας τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι θα είναι μαλακές.
Ετοιμασία σαλάτας:
- Καθαρίζουμε τις ψημένες μελιτζάνες και τις πιπεριές από φλούδες και σπόρους.
- Φυλάμε το ζουμί που θα βγάλουν για τη σαλάτα.
- Λιώνουμε τα σκόρδα με ένα κουταλάκι.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τις ντομάτες σε μικρούς κύβους.
- Αν θέλουμε τρίβουμε την ντομάτα σε χοντρό τρίφτη και την σουρώνουμε για να φύγουν τα πολλά ζουμιά της.
Σύνθεση σαλάτας;
- Τοποθετούμε σε ένα σκεύος όλα τα υλικά που ετοιμάσαμε και προσθέτουμε με πολλή προσοχή και σε ελάχιστες ποσότητες κάθε φορά, λάδι, αλάτι, και ξίδι.
- Αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά της σαλάτας και δοκιμάζουμε την γεύση της.
- Προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι ή λάδι ή ξίδι και ξαναδοκιμάζουμε.
- Με αυτό τον τρόπο θα πετύχουμε βήμα προς βήμα την τελική γεύση που επιθυμούμε να έχει η σαλάτα μας.
- Στο τέλος την αποθηκεύουμε σε ένα γυάλινο μπολ ή βάζο και την συντηρούμε στον θάλαμο του ψυγείου μας.
Tips:
- Για βελούδινη υφή και καλύτερη ομογενοποίηση μπορούμε να αναδεύσουμε τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπλέντερ τόσο, όσο θέλουμε.
Vasileios
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου