Σούπα με ελάχιστα λιπαρά, θρεπτική και χορταστική
Υλικά:
- 700 γραμμάρια μοσχαρίσια σπαλομίτα
- 1 Μικρή σελινόριζα (300 γραμ. περίπου) κομμένη σε κύβους
- 3 Κολοκυθάκια πιλαρισμένα ή απιλάριστα και κομμένα σε κύβους
- 1 Καρότο κομμένο σε κύβους
- 1 Μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
- 2 - 3 Κλαδάκια σέλινου ψιλοκομμένα
- Πατάτα και σκόρδο κατ' επιλογήν
- Αλάτι και πιπέρι τόσο, όσο
- Ελαιόλαδον, τέσσερις κουταλιές
- Βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει
- Όταν βράσει το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και περνάμε από το σουρωτήρι τον ζωμό του για να κρατήσει τυχόντα κόκαλα του κρέατος.
- Έτσι θα αποφύγουμε κόκαλα στο μούλτι που θα μπορούσαν να σπάσουν μικρά τεμάχια από τα μαχαίρια του και να τα φάμε στο πιάτο μας.
- Ακολούθως ρίχνουμε τα κηπευτικά με λίγο πιπέρι και ελαιόλαδο.
- Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν
- 5 λεπτά πρίν το πέρας του βρασμού προσθέτουμε αλάτι και χυμό από μισό λεμόνι
- Όταν κρυώσουν τα χτυπάμε στο μούλτι με το ζουμί τους για να πάρουμε μία ομοιογενή βελουτέ σούπα.
Tips:
- Μπορούμε να φυλάξουμε μέρος κηπευτικών και κρέατος τα οποία θα αλέσουμε στο μούλτι μαζί με σουρωμένο ζωμό κρέατος.
- Με αυτό τον 2ο τρόπο θα έχουμε και μία baby supe.
- Αν θέλουμε σοτάρουμε ελαφρώς τα κηπευτικά προ του βρασμού, χωρίς να τα τσιγαρίσουμε.
- Για να αποφύγουμε το βήμα της ομογενοποίησης σερβίρουμε την σούπα με τα κομματάκια των κηπευτικών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου