Υλικά συνταγής:
- 350 γραμμάρια γίγαντες Πρεσπών μουλιασμένοι σε νερό για ένα βράδυ και βρασμένοι
- 4 Πιπεριές Φλωρίνης τρυπημένες με ένα πιρούνι, ψημένες και καθαρισμένες από σπόρους φλούδες και ίνες. (η διαδικασία καθαρισμού γίνεται μετά το πέρας ψησίματος και όταν οι πιπεριές κρυώσουν)
- Τρυφερά φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα ή χοντροκομμένα
- 2 Κρεμμυδάκια φρέσκα, τρυφερά ψιλοκομμένα
- 2 Σκελίδες σκόρδου τριμμένες σε ψιλό τρίφτη
- 3 Φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- Μηλόξυδο, 1 κουταλιά της σούπας η μπαλσάμικο
- Ελαιόλαδο κατά το δοκούν
- Αλάτι και πιπέρι
- Σε ένα γυάλινο σκεύος βάζουμε τα φασόλια με τις πιπεριές Φλωρίνης χοντροκομμένες και αναμειγνύουμε τα υλικά.
- Προσθέτουμε τα κηπευτικά (ωμά).
- Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το μηλόξυδο για την ομογενοποίηση.
- Περιχύνουμε στην σαλάτα το μείγμα του ελαιολάδου, αλατοπιπερώνουμε την σαλάτα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά της.
- Τοποθετούμε την έτοιμη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Το ζουμί που θα αποστραγγιστεί στο ταψί από το ψήσιμο των πιπεριών το προσθέτουμε στην σαλάτα για περισσότερη νοστιμιά και γεύση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου