Υλικά:
- Φιλέτο βακαλάου
- 1 Νεροκρέμμυδο η 2 μεγάλα κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε κύβους
- 3 - 4 Σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες
- 1 Ντομάτα μεγάλη κομμένη σε κύβους
- Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 Καρότο μεγάλο ή 2 μικρά κομμένα σε κύβους
- Λάδι τόσο, όσο
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σοτάρουμε τα κηπευτικά αλατισμένα με λίγο πιπέρι, εκτός τον μαϊντανό σε 2 κουταλιές λάδι, μέχρι να μαραθούν.
- Σβήνουμε την εστία και ρίχνουμε τον μαϊντανό.
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τα αδειάζουμε σε ένα ταψί μαζί με το φιλέτο μπακαλιάρου.
- Ρίχνουμε λάδι τόσο, όσο και τοποθετούμε το ταψί με την σχάρα στις κάτω ράγες του φούρνου σε θερμοκρασία 190 βαθμούς Κελσίου.
- Ψήνουμε το φαγητό μέχρι να καραμελώσουν τα κηπευτικά (30 - 40 λεπτά περίπου.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σερβίρουμε το φαγητό και κατά προτίμηση το συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές, μία πράσινη μαρουλοσαλάτα και λευκό ξηρό κρασί.
Vasileios
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου