ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Φιλέτο βακαλάου με κηπευτικά


           Υλικά:
  • Φιλέτο βακαλάου
  • 1 Νεροκρέμμυδο η 2 μεγάλα κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε κύβους
  • 3 - 4 Σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες
  • 1 Ντομάτα μεγάλη κομμένη σε κύβους
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 Καρότο μεγάλο ή 2 μικρά κομμένα σε κύβους
  • Λάδι τόσο, όσο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Αλάτι & πιπέρι
           Εκτέλεση:
  • Σοτάρουμε τα κηπευτικά αλατισμένα με λίγο πιπέρι, εκτός τον μαϊντανό σε 2 κουταλιές λάδι, μέχρι να μαραθούν.
  • Σβήνουμε την εστία και ρίχνουμε τον μαϊντανό.
  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τα αδειάζουμε σε ένα ταψί μαζί με το φιλέτο μπακαλιάρου.
  • Ρίχνουμε λάδι τόσο, όσο και τοποθετούμε το ταψί με την σχάρα στις κάτω ράγες του φούρνου σε θερμοκρασία 190 βαθμούς Κελσίου.
  • Ψήνουμε το φαγητό μέχρι να καραμελώσουν τα κηπευτικά (30 - 40 λεπτά περίπου.
  • Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σερβίρουμε το φαγητό και κατά προτίμηση το συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές, μία πράσινη μαρουλοσαλάτα και λευκό ξηρό κρασί.
               Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις