Υλικά για τα μπιφτέκια:
- 300 - 400 Γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο από σπαλομίτα
- 2 Κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
- 1 Κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο ή ψιλοκομμένο
- 3 Σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες
- Μισή μικρή ντομάτα τριμμένη
- 4 Φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα ή ένα σπαστό κουταλάκι δυόσμο ξηρό
- 1 Κουταλιά μουστάρδα
- 2 Κουταλάκια ελαιόλαδο
- 1 Κουταλάκι μηλόξυδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για την ομογενοποίηση και βάζουμε το μείγμα για 20 λεπτά στο ψυγείο (μέχρι να ετοιμάσουμε τα λαχανικά).
- Ακολούθως πλάθουμε τα μπιφτέκια
Υλικά για τα κηπευτικά:
- 5 - 6 Κολοκυθάκια μέτρια και κομμένα σε κύβους
- 2 καρότα μέτρια κομμένα σε κύβους
- Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο ή άνηθο
- 6 - 8 Ντοματίνια τρυπημένα με ένα πηρούνι
- Λαδολέμονο με μισό ποτήρι λάδι, τον χυμό από μισό λεμόνι και 1 κουταλάκι μουστάρδα αναδευμένα.
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σοτάρουμε όλα τα υλικά ελαφρώς αλατισμένα σε δύο κουταλιές ελαιόλαδο εκτός από τα ντοματίνια.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί.
- Τοποθετούμε στο ταψί και τα μπιφτέκια.
- Ρίχνουμε επάνω στα υλικά ελαιόλαδο, και αλατοπιπερώνουμε.
- Τοποθετούμε το ταψί με την σχάρα στις κάτω ράγες του φούρνου και ψήνουμε το φαγητό στους 190 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρουν χρώμα σκούρο τα μπιφτέκια.
- Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο και τα αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σερβίρουμε το φαγητό μαζί με πράσινη σαλάτα και λίγο κρασί.
- (Η συνταγή είναι για μεγάλο ταψί, για μικρότερο μειώνουμε τα υλικά)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου