ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Σούπα μπρόκολου βελουτέ

 

          Υλικά:
  • Τα μπουκέτα από ένα μπρόκολο καλά πλυμένα
  • 3 πράσα, το λευκό μέρος ψιλοκομμένα
  • 1 Κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Μισό Κουταλάκι θρούμπι σε σκόνη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 Σφηνάκι κρέμα γάλακτος
  • Κεφαλοτύρι τριμμένο και φρέσκο λεμόνι για το σερβίρισμα
        Εκτέλεση συνταγής: 

  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και θρούμπι στα κομμένα κρεμμύδια και πράσα.
  • Τα σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία με 4 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
  • Αν θέλουμε τα σβήνουμε στο τέλος με ένα σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί.

  • Όταν είναι έτοιμα τα βράζουμε μαζί με τις φούντες του μπρόκολου, ρίχνοντας 1 – 1,5 ποτήρι νερό και έως ότου αυτές μαλακώσουν.
  • Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος.
  • Με μία πρέσα πουρέ λιώνουμε τα μαγειρεμένα υλικά στην σούπα και τα βάζουμε σε μούλτι για την ομογενοποίηση.
  • Αν ο κάδος του μπλέντερ είναι πλαστικός, ομογενοποιούμε την σούπα κρύα
  • Θα είναι έτοιμη όταν αυτή αποκτήσει βελουτέ υφή.
  • Σερβίρουμε την σούπα με λίγο χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε την επιφάνεια της με πιπέρι και τριμμένο κεφαλοτύρι.
          Tips:
  • Κατά το σοτάριμα μπορούμε να προσθέσουμε προαιρετικά και μία μικρή πατάτα κομμένη σε κύβους.
  • Λιγότερο νερό κατά το βράσιμο θα μας δώσει πιο πηχτή σούπα, με περισσότερο νερό θα πάρουμε σούπα αραιή.
  • Το τριμμένο κεφαλοτύρι θα «απογειώσει» τη νοστιμιά της σούπας, εξάλλου γαλακτοκομικά προϊόντα χρησιμοποιούμε και σε άλλες συνταγές με μπρόκολο όπως στον φούρνο με κρέμα και τυριά. 
           Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις