Πλήρως θρεπτική και νόστιμη σούπα, χωρίς τυποποιημένα πρόσθετα.
Με χαμηλό κόστος υλικών παρασκευής και έτοιμη σε χρόνο ντε - τε
Τα αρώματά της προέρχονται από φρέσκα κηπευτικά και μόνον.
Συνταγή: - 2 φωλιές ή 3 φιδέ σπασμένες με τα δάκτυλα
- 1 Μικρή σελινόριζα κομμένη σε κύβους (1 κούπα)
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες ή κύβους
- 1 Κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 Πολύ μικρή πατάτα κομμένη σε μέτριους κύβους (κατ' επιλογήν)
- 1 ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους ή τριμμένη
- Μισό Κουταλάκι μαϊντανό ξηρό
- Μισό ποτηράκι Κρητικό ελαιόλαδο
- 1 Κουταλιά χυμό φρέσκου λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι
- Σοτάρουμε τα κηπευτικά αλατοπιρομένα με το μαϊντανό και τον δυόσμο μέσα στο λάδι και σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν, (δεν θέλουμε να τσιγαριστούν).
- Όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε την ντομάτα και συνεχίζουμε τον βρασμό μέχρι να μαγειρευτούν όλα τα υλικά της συνταγής.
- Στο τέλος ρίχνουμε στο φαγητό τον φιδέ και βράζουμε το φαγητό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία του φιδέ.
- Προσθέτουμε νερό τόσο, όσο να σκεπαστεί το φαγητό μας, αδειάζοντας και τον χυμό του λεμονιού.
- Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε εκτός εστίας για δέκα λεπτά και μετά σερβίρουμε.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στο πιάτο κομματάκια φέτας, τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας ή ελίτσες.
Tips:
- Ο χυμός του λεμονιού θα κρατήσει τον φιδέ αλτέντε και θα προσδώσει στο φαγητό μία διακριτική νοστιμιά (χωρίς να «ακούγεται» στο γευστικό σύνολο του φαγητού).
- Δύο φωλιές φιδέ ίσως σας φαίνονται λίγες αλλά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής το φαγητό θα αποκτήσει πενταπλάσιο όγκο.
- Any way, αν επιθυμείται προσθέσθε 3η ή και 4η φωλιά φιδέ στην συνταγή, it 's up to you.
Cooking by Vasileios
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου