Υλικά συνταγής:
- 400 Γραμμάρια φασόλια μουλιασμένα από το βράδυ και καλά βρασμένα
- 6 Πιπεριές Φλωρίνης ψημένες σε λαδόκολλα
- 1 Χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες και ψημένο στο φούρνο (για κρεατοφάγους)
- 1 Κρεμμυδάκι φρέσκο πλυμένο και μέτρια ψιλοκομμένο
- Μισή κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Το ζουμί από τις ψημένες πιπεριές
- 5 Κουταλιές ελαιόλαδο (κατ' επιλογήν λιγότερο ή περισσότερο
- Αλάτι και πιπέρι τόσο, όσο
- 1 Κουταλιά μηλόξυδο ή ξύδι ροδιού
- 1 Κουταλιά λεμόνι
- Μισό κουταλάκι πιπερόριζα ξηρή ή σκόρδο τριμμένο ή σε σκόνη (προαιρετικά)
Συνταγή για την dressing:
- Με τον νόστιμο χυμό που θα βγάλουν οι πιπεριές κατά το ψήσιμο μπορούμε να παρασκευάσουμε μία dressing αναμειγνύοντας την με το ελαιόλαδο, ίσως και κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας, αλάτι μία κουταλιά ξύδι, 1 κουταλιά λεμόνι, μισό κουταλάκι πιπερόριζα ξηρή ή φρέσκια, ή τρίμμα σκόρδου ή σκόνη σκόρδου.
- Για την ομογενοποίηση ανακατεύουμε όλα τα υλικά της συνταγής στο μπλέντερ.
Τελική εκτέλεση συνταγής:
- Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές όταν κρυώσουν, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια
- Βάζουμε σε μία γυάλινη πιατέλα όλα τα υλικά προσθέτοντας την dressing.
- Τα αναμειγνύουμε καλά. και σερβίρουμε.
Tips για κρεατοφάγους:
- Αντί για λουκάνικο χωριάτικο μπορούμε να προσθέσουμε στην σαλάτα οποιοδήποτε άλλο αλλαντικό όπως, σύγκλινο απάκι, τσιγαρίδες (ελαφρώς σοταρισμένα) κατ' επιλογήν και προαιρετικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου