Υλικά:
·
Βούτυρο
σε θερμοκρασία δωματίου - 200 γ, (αγελαδινό)
·
Αβγά
σε θερμοκρασία δωματίου - 3
·
Ζάχαρη
κρυσταλλική - 2 φλ. τσαγιού
·
Αλεύρι
φαρίν - απ - 500 γρ.
·
Βανίλια
- 1 καψούλι
·
Μαστίχα
κοπανισμένη - 3-4 δάκρυα
·
Μοσχοκάρυδο
- 1 τσιμπιά
·
Μαχλέπι
- 1 κ. σούπας
·
Ξύσμα
από πορτοκάλι - από 1 πορτοκάλι μεγάλο
·
Χυμό
πορτοκάλι - από 1 πορτοκάλι μεγάλο
·
Γάλα
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο
·
Ζάχαρη
άχνη - για την διακόσμηση
Προετοιμασία:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο
με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει,
και κατόπιν ρίχνουμε τα μυρωδικα, μαχλεπι,
μαστιχα, μοσχοκαρυδο, βανιλια, ξυσμα πορτοκαλιού χτυπάμε και στην συνέχεια ρίχνουμε
ένα τα αυγά
και κατόπιν διαδοχικά το αλεύρι
Γεμίζουμε ένα φλιτζάνι μέχρι τη μέση
με το φρέσκο γάλα και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να γεμίσει το
φλυτζάνι. Ανακατεύουμε και το ρίχνουμε διαδοχικά μαζί με το αλεύρι στο μίγμα.
Αφού χτυπηθούν λίγο σταματάμε το χτύπημα, και παίρνουμε μια στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα, Νο27-28
στρώνουμε λαδόκολλα στην βάση της, την κλείνουμε πάλι
με το στεφάνι την φόρμα και αδειάζουμε το μίγμα.
Με μια σπάτουλα στρώνουμε την
επιφάνεια, και σε κάποιο σημείο της πίτας βάζουμε το "φλουρί" τυλιγμένο
με λίγο αλουμινόχαρτο.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).
Αφού ψηθεί την βγάζουμε από τον φούρνο
την αφήνουμε να κρυώσει και την διακοσμούμε ανάλογα με τα γούστα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου