Παραδοσιακό ανατολίτικο και πολύ νόστιμο γλύκισμα.
Το γευόμαστε στις πανηγύρεις πέριξ των Ιερών Ναών κατά την παραμονή και ανήμερα των θρησκευτικών εορτών.
Ορισμένες νοικοκυρές που κατέχουν την τέχνη, τους παρασκευάζουν στην κουζίνα τους.
Γλυκό με πολύ απλά υλικά.Για τον χυλό χρησιμοποιούμε αλεύρι, μαγιά, λίγο μέλι, κορνφλάουερ, ελάχιστο αλάτι και νερό.
Με ειδικό μηχάνημα ή και με το χέρι σχηματίζουμε μπαλάκια ή μικρές κουλούρες και τα τηγανίζουμε σε σπορέλαιο (η παράδοση ορίζει ως καταλληλότερο λάδι το βαμβακέλαιο).
Η τελικές πινελιές είναι το μέλι, η κανέλα και το τριμμένο καρύδι.
Εκτός από μέλι τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί και άλλα γλυκά επιχρίσματα όπως η πραλίνα, η η φράουλα, το γλασέ κ.λ.π.
Απολαύστε στο δίλεπτο βίντεο την παρασκευή λουκουμά μέσα από τα έμπειρα χέρια του μάστορα.
Video & montaz by Vasileios
Για λουκουμάδες στο σπίτι δείτε στο κάτωθι βίντεο την συνταγή του Chef
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου