Η Ρώσικη είναι μία σαλάτα που συνοδεύει φαγητά σε γιορτινά τραπέζια και όχι μόνον.
Νόστιμη, χορταστική και με πλούσια υφή.
Υλικά:
1 Φλιτζάνι μαγιονέζα (κανονική ή light).
1 Φλιτζάνι βρασμένες πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους.
Μισό φλιτζάνι βρασμένα καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους.
Μισό φλιτζάνι μπιζέλια βρασμένα.
Μισό φλιτζάνι ζαμπόν γαλοπούλας ή παριζάκι, κομμένα σε μικρούς κύβους.
2 Κουταλιές της σούπας αγγουράκι ανθό κομμένα σε μικρούς κύβους.
2 Κουταλιές της σούπας μηλόξυδο (προαιρετικά)
Αλάτι όσο χρειάζεστε._
Εκτέλεση:
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από την μαγιονέζα.
Ακολούθως προσθέτουμε την μαγιονέζα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί για την ομογενοποίηση.
Αφήνουμε για μία ώρα την σαλάτα στο ψυγείο και μετά σερβίρουμε.
Tips:
Γεμίζοντας με την κρύα σαλάτα φόρμες μαγειρικής μπορούμε να της δώσουμε τον ανάλογο όγκο και σχήμα.
Vasileios
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου