- 800 - 1000 Γραμμάρια φασολάκια τσαουλιά πλυμένα, με κομμένες τις άκρες τους και τεμαχισμένα
- 1 Μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 Σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες
- 1 Πατάτα κομμένη κυδωνάτη
- 1 Καρότο κομμένο σε κύβους
- 1 Πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε τρεις λωρίδες και καθαρισμένη από σπόρους και ίνες
- 1 Κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
- Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 10 Φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- 1 Ντομάτα ψιλοκομμένη ή περασμένη από χοντρό τρίφτη
- 2 Κουταλιές ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Μισό ποτήρι ελαιόλαδο για το μαγείρεμα
- Αλάτι και πιπέρι κατ' επιλογή
- Σοτάρουμε τα κηπευτικά σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο αλατισμένα και πιπερωμένα εκτός από το μαϊντανό, τον δυόσμο, την ντομάτα και τα φασολάκια για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη προσθέτοντας το μαϊντανό και την ντομάτα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασολάκια το λάδι, και αλατίζουμε αν χρειαστεί.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά για 7 λεπτά και τα σκεπάζουμε με νερό.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά το φαγητό μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει η σάλτσα με το λάδι.
- 10 Λεπτά πριν την ολοκλήρωση του μαγειρέματος προσθέτουμε στο φαγητό τον δυόσμο και μία κουταλιά χυμό λεμονιού.
- Τα μαγειρεμένα φασολάκια θα πρέπει κατά την μάσηση να είναι ελαφρώς τραγανά.
Tips:
- Συνήθως τα λαδερά φαγητά γίνονται πιο νόστιμα όταν τα αποθηκεύουμε στον θάλαμο συντήρησης του ψυγείου και τα καταναλώσουμε την επομένη ημέρα.
- Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε στο τραπέζι με τυρί φέτα σε λίγη λαδορίγανη και ένα κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου