ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

ΓΑΥΡΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΠΙΠΕΡΙΤΣΕΣ RACCOLTO

    
          Υλικά:
  • 400 γρ. γαύρο φιλεταρισμένο
  • 1 Ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 5 - 6 πιπεριές καυτερές πιπεριές raccolto χωρίς το καπάκι τους και καθαρισμένες από τα σπόρια τους.
  • 3/4 Του ποτηριού  μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 Κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 3-4  Σκελίδες σκόρδου
  • 1 Φλιτζανάκι του καφέ ξηρό κρασί ροζέ ή λευκό, ξηρό
  •  ½ Ποτήρι λάδι
  • Αλάτι & πιπέρι.
          Εκτέλεση:
  • Σοτάρουμε σε 3-4 κουταλιές λάδι το σκόρδο και το κρεμμύδι σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα με το λάδι αφήνοντας τα υλικά να βράσουν για 8 λεπτά.
  • Γεμίζουμε τις πιπεριές με τα υλικά της συνταγής και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα εφόσον πρώτα έχουμε βάλει το ψάρι και το έχουμε αναμείξει ελαφρά με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
  • Συμπληρώνουμε το φαγητό με ένα ποτήρι νερό και το μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί και να μείνει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με σαλάτα και συνοδεύουμε το φαγητό με ένα κρασοπότηρο ξηρό ροζέ ή λευκό κρασί._
          Tips: 
  • Για περισσότερο φαγητό αυξάνουμε τις ποσότητες των υλικών αναλογικά.
  • Αν μας βρίσκεται στο ράφι της κουζίνας μείγμα μπαχαρικών για ψάρι, πασπαλίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο κατά το σοτάρισμα.
           Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις