- 400 γρ. γαύρο φιλεταρισμένο
- 1 Ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 5 - 6 πιπεριές καυτερές πιπεριές raccolto χωρίς το καπάκι τους και καθαρισμένες από τα σπόρια τους.
- 3/4 Του ποτηριού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 Κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 3-4 Σκελίδες σκόρδου
- 1 Φλιτζανάκι του καφέ ξηρό κρασί ροζέ ή λευκό, ξηρό
- ½ Ποτήρι λάδι
- Αλάτι & πιπέρι.
- Σοτάρουμε σε 3-4 κουταλιές λάδι το σκόρδο και το κρεμμύδι σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα με το λάδι αφήνοντας τα υλικά να βράσουν για 8 λεπτά.
- Γεμίζουμε τις πιπεριές με τα υλικά της συνταγής και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα εφόσον πρώτα έχουμε βάλει το ψάρι και το έχουμε αναμείξει ελαφρά με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
- Συμπληρώνουμε το φαγητό με ένα ποτήρι νερό και το μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί και να μείνει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με σαλάτα και συνοδεύουμε το φαγητό με ένα κρασοπότηρο ξηρό ροζέ ή λευκό κρασί._
Tips:
- Για περισσότερο φαγητό αυξάνουμε τις ποσότητες των υλικών αναλογικά.
- Αν μας βρίσκεται στο ράφι της κουζίνας μείγμα μπαχαρικών για ψάρι, πασπαλίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο κατά το σοτάρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου