ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

ΜΠΙΖΕΛΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

Η απλότητα του λαδερού με όλη τη νοστιμιά του!!!
«οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ, ἀλλ᾿ ἐν τῷ εὖ τὸ πολύ»
          Υλικά:
  • 350 γραμμάρια μπιζέλια
  • 2 ή 3 πομοντόρια ξεσποριασμένα και κομμένα σε κύβους
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Άνηθο ψιλοκομμένο, μισό φλιτζάνι
  • 1 ή 2 μικρά καρότα ψιλοκομμένα
  • Ελαιόλαδο 2 κουταλιές για το σοτάρισμα
  • Ελαιόλαδο μισό ποτήρι για το μαγείρεμα
  • Αλάτι & πιπέρι, τόσο, όσο
          Παρασκευή φαγητού:
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα καρότα σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο αλατίζοντας και πιπερώνοντας μέχρι να γυαλίσουν
  • Προσθέτουμε ανακατεύοντας και τον άνηθο
  • Βάζουμε την ντομάτα και βράζουμε για 3 λεπτά
  • Στο τέλος προσθέτουμε και τα μπιζέλια αναμειγνύοντας όλα τα υλικά.
  • Δοκιμάζουμε το αλάτι στο φαγητό.
  • Σκεπάζουμε το φαγητό με νερό και το βράζουμε μέχρι να μείνει η σάλτσα.
  • Τόσο απλό και νόστιμο

          Tips:
  • Πατάτες δεν πρόσθεσα γιατί αν αποθηκευτούν μαζί με το φαγητό  στη συντήρηση του ψυγείου δεν τρώγονται την επομένη ημέρα ευχάριστα εν συγκρίσει με το υπόλοιπο λαδερό που γίνεται νοστιμότατατο.
  • Τρώγεται σκέτο, με ελιές, με τυρί φέτα ή με στραγγιστό γιαούρτι.
  • Το μπιζέλι είναι μικρότερο και νοστιμότερο από το αρακά
            Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις