Η απλότητα του λαδερού με όλη τη νοστιμιά του!!!
«οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ, ἀλλ᾿ ἐν τῷ εὖ
τὸ πολύ»
Υλικά:
- 350 γραμμάρια μπιζέλια
- 2 ή 3 πομοντόρια ξεσποριασμένα και κομμένα σε κύβους
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Άνηθο ψιλοκομμένο, μισό φλιτζάνι
- 1 ή 2 μικρά καρότα ψιλοκομμένα
- Ελαιόλαδο 2 κουταλιές για το σοτάρισμα
- Ελαιόλαδο μισό ποτήρι για το μαγείρεμα
- Αλάτι & πιπέρι, τόσο, όσο
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα καρότα σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο αλατίζοντας και πιπερώνοντας μέχρι να γυαλίσουν
- Προσθέτουμε ανακατεύοντας και τον άνηθο
- Βάζουμε την ντομάτα και βράζουμε για 3 λεπτά
- Στο τέλος προσθέτουμε και τα μπιζέλια αναμειγνύοντας όλα τα υλικά.
- Δοκιμάζουμε το αλάτι στο φαγητό.
- Σκεπάζουμε το φαγητό με νερό και το βράζουμε μέχρι να μείνει η σάλτσα.
- Τόσο απλό και νόστιμο
- Πατάτες δεν πρόσθεσα γιατί αν αποθηκευτούν μαζί με το φαγητό στη συντήρηση του ψυγείου δεν τρώγονται την επομένη ημέρα ευχάριστα εν συγκρίσει με το υπόλοιπο λαδερό που γίνεται νοστιμότατατο.
- Τρώγεται σκέτο, με ελιές, με τυρί φέτα ή με στραγγιστό γιαούρτι.
- Το μπιζέλι είναι μικρότερο και νοστιμότερο από το αρακά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου