Υλικά για το ψάρι:
- Φιλέτα ψαριού, όσα θέλουμε
Λαδολέμονο γαι το ψάρι (Η ποσότητα αντιστοιχεί για κάθε φιλέτο):
- 3 Κουταλιές ελαιόλαδο, χυμό από μισό λεμόνι, 1 κουταλάκι πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη, 1 κουταλάκι πιπερόριζα τριμμένη, μισό κουταλάκι πάπρικα γλυκιά, μισό κουταλάκι θυμάρι τριμμένο και αλάτι τόσο, όσο.
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά του λαδολέμονου και νοτίζουμε το φιλέτο αφήνοντάς το στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα φασόλια.
Ψήσιμο ψαριού:
- Μετά το ψήσιμο των φασολιών ψήνουμε τα φιλέτα στη σχάρα.
Υλικά για τα φασόλια:
- 400 Γραμμάρια γίγαντες Πρεσπών μουλιασμένoi σε νερό για 12 ώρες και βρασμένoι (σε σκέτο νερό) για 1 ώρα.
- 1 Κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Μισή Κούπα σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 Καρότο κομμένο σε κύβους και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σοταρισμένα στο τηγάνι με 1 κουταλιά λάδι για 10 λεπτά.
- 2 Μέτριες ντομάτες τριμμένες στον χοντρό τρίφτη
- 1/3 Κούπας ελαιόλαδο
- Μισό κουταλάκι δυόσμο ξηρό
- 1 Κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι και πιπέρι
Στο βίντεο των δύο λεπτών που ακολουθεί θα δείτε την διαδικασία παρασκευής τους που είναι εύκολη για όλους.
Vasileios
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου