ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

ΖΕΛΕ ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΟ ΧΥΜΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ

Ζελέ μεσογειακής διατροφής για όλους.
Χωρίς πρόσθετες θερμίδες, τεχνητές χρωστικές ουσίες και σταθεροποιητές.
Μόνο με φυσικά υλικά.
Ο φρέσκος χυμός του καρπουζιού δεν οξειδώνεται και διατηρεί την γεύση του επειδή με το ζελέ σταθεροποιείται αποτρέποντας την οξείδωση.

          Υλικά και παρασκευή:
  • Στύβουμε μισό λίτρο χυμό γλυκού και ώριμου καρπουζιού και τον σουρώνουμε.
  • 2 Τρόποι για την λήψη του χυμού από το καρπούζι:
  • Πατάμε με το εργαλείο του πουρέ σε ένα σκεύος κομμάτια καρπουζιού για να βγει ο χυμός του.
  • Στο μπλέντερ αλλά χωρίς κουκούτσια στο καρπούζι γιατί αν μας ξεφύγει κανένα κουκούτσι θα μας χαλάσει τη γεύση του ζελέ. Και σε αυτή την περίπτωση σουρώνουμε τον χυμό.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε μισό ποτήρι από τον χυμό χωρίς να βράσει.
  • Προσθέτουμε 10 γραμμάρια ζελατίνη (φυτική κατά προτίμηση) που μουλιάσαμε σε καθαρό νερό (όπως γράφουν οι οδηγίες της συσκευασίας της).
  • Αναμιγνύουμε καλά τα δύο υλικά για να διαλυθεί η ζελατίνη.
  • Κατά προτίμηση προσθέτουμε ελάχιστη ζάχαρη (κανονική ή διαίτης) δοκιμάζοντας το μείγμα μας. Τόση, όση να μην πικρίζει η ζελατίνη. 
  • Προσθέτουμε σιγά, σιγά τον υπόλοιπο χλιαρό χυμό του σουρωμένου καρπουζιού ανακατεύοντας. 
  • Όταν είναι έτοιμος τον αδειάζουμε σε μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 έως 6 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
           Tips:
  • Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη βανίλια.
  • Τον έφτιαξα χωρίς πρόσθετα μυρωδικά, απλώς έριξα στο ζελέ φρέσκα κεράσια.
  • Το σερβίρισμα με φύλλα δυόσμου στην επιφάνεια ταιριάζει με τα αρώματα του ζελέ.
  • Μπορούμε να συνοδεύσουμε κατά το σερβίρισμα τον ζελέ με φρέσκα κεράσια για την διακόσμηση και την γεύση.
           Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις