Νόστιμο και θρεπτικό φαγητό με λίγο περισσότερες θερμίδες.
Υλικά:
- 500 Γραμμάρια κατσικάκι σπάλα
- 300 - 400 γραμμάρια καρδιές αγκινάρας
- 2 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 Σκελίδες σκόρδου κομμένες στα 2
- Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο ή μάραθο
- 1 Πιπεριά Φλωρίνης καθαρισμένη από σπόρους κομμένη στα τρία
- 1 Ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
- Αλάτι & πιπέρι
- Μισό ποτηράκι κρασί ροζέ ξηρό με αρώματα δρυός και φρούτων του δάσους ή κάποιο άλλο ξηρό κρασί της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
- Σοτάρουμε το κρέας σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να αλλάξει το χρώμα στην επιφάνειά του.
- Σοτάρουμε σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο αλατισμένα τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τον άνηθο, την πιπεριά Φλωρίνης, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Βάζουμε το κρέας και τους κύβους ντομάτας, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά.
- Σβήνουμε με μισό ποτηράκι κρασί το φαγητό και το βράζουμε για 3 - 4 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού.
- Προσθέτουμε πιπέρι και τα μαγειρεύουμε σε 1,5 έως 2 ποτήρια νερό για 1:30 έως 2 ώρες περίπου ώρες (εξαρτάται τη σκληρότητα του κρέατος και μέχρι να μαλακώσει.
- Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό ακόμη.
- Ακολούθως ρίχνουμε στο φαγητό τις καρδιές αγκινάρες, αλάτι αν χρειάζεται και μισό ποτήρι ελαιόλαδο
- Τα βράζουμε για μισή ώρα προσθέτοντας μισό ποτήρι νερό.
Tips:
- Αν θέλουμε ελαφρύτερο και εξίσου νόστιμο φαγητό πετάμε το λάδι από το σοταρισμένο κρέας και σοτάρουμε τα λαχανικά μας σε νέα ποσότητα ελαιολάδου.
- Το ελαιόλαδο από το σοταρισμένο κρέας δεν το ρίχνουμε στην αποχέτευση του νεροχύτη γιατί θα βουλώσει ο σωλήνας της από το λίπος.
- Το μαζεύουμε με χαρτί κουζίνας και το βάζουμε σε μία πλαστική σακούλα για τα σκουπίδια.
- Για περισσότερο φαγητό αυξάνουμε αναλογικά τις ποσότητες των υλικών.
- Ο χρόνος μαγειρέματος μειώνεται αν βράσουμε το φαγητό σε χύτρα ταχύτητος._
Vasileios
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου