Υλικά:
- 1 Φιλέτο σολομού
- Βούτυρο αγελάδος
- Αλάτι & πιπέρι
- Μισό ποτήρι Χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
- Τον χυμό από μισό φρέσκο λεμόνι
- 5 Κουταλιές ελαιόλαδο
- Τα φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι (Μισό φλιτζανάκι)
- 1 κουταλάκι πιπερόριζα φρέσκια τριμμένη ή ξηρή
- Βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και τα ομογενοποιούμε χτυπώντας τα με ένα πιρούνι.
- Τοποθετούμε σε ένα ταψί το φιλέτο και πιέζουμε στις επιφάνειές του κομματάκια βουτύρου.
- Με ένα πινέλο μαγειρικής αλείφουμε καλά τις δύο πλευρές του.
- Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο και τοποθετούμε το ταψί στις κάτω ράγες του φούρνου.
- Ψήνουμε το ψάρι στους 190 βαθμούς Κελσίου για 40 - 45 λεπτά περίπου.
Vasileios
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου