ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Φιλέτο σολομού μαριναρισμένο με θυμάρι και χυμό πορτοκαλιού


          Υλικά:
  • 1 Φιλέτο σολομού
  • Βούτυρο αγελάδος
  • Αλάτι & πιπέρι
          Υλικά για το μαρινάρισμα:
  • Μισό ποτήρι Χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • Τον χυμό από μισό φρέσκο λεμόνι
  • 5 Κουταλιές ελαιόλαδο
  • Τα φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι (Μισό φλιτζανάκι)
  • 1 κουταλάκι πιπερόριζα φρέσκια τριμμένη ή ξηρή
          Εκτέλεση για την μαρινάδα:
  • Βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και τα ομογενοποιούμε χτυπώντας τα με ένα πιρούνι.
          Στήσιμο στο ταψί:
  • Τοποθετούμε σε ένα ταψί το φιλέτο και πιέζουμε στις επιφάνειές του κομματάκια βουτύρου.
  • Με ένα πινέλο μαγειρικής αλείφουμε καλά τις δύο πλευρές του.
  • Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο και τοποθετούμε το ταψί στις κάτω ράγες του φούρνου.
  • Ψήνουμε το ψάρι στους 190 βαθμούς Κελσίου για 40 - 45 λεπτά περίπου. 
          Συνοδεύουμε το σερβιρισμένο φιλέτο με πράσινη σαλάτα και ένα ποτήρι λευκό ξηρό κρασί.
         
           Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις