- 500 Γραμμάρια μανιτάρια Portobello κομμένα λεπτές σε φέτες ή άλλα μανιτάρια κατ' επιλογήν σας
- 700 Γραμμάρια κρεμμύδια baby
- 1 Μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 Καρότα μέτρια κομμένα σε κύβους
- 1 Κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
- 2 Φύλλα δάφνης
- 5 Κόκκους μπαχάρι
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 Ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τους σπόρους (+ 1 κουταλάκι πελτέ κατ' επιλογήν)
- Μισό ποτήρι κρασί ημίγλυκο ή ξηρό για το σοτάρισμα
- 4 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Μισό ποτήρι ελαιόλαδο για το μαγείρεμα
Εκτέλεση συνταγής:
- Σοτάρουμε τα baby κρεμμύδια με το λάδι σε χαμηλή φωτιά
- Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και ρίχνουμε τα μανιτάρια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα, το θυμάρι, την δάφνη, και το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι.
- Τα σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να πάρουν χρώμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχει να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Μετά το σοτάρισμα ρίχνουμε τα baby κρεμμύδια, την ντομάτα, ενάμιση ποτήρι νερό και αναμειγνύουμε όλα τα υλικά.
- Μαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει η σάλτσα.
Vasileios
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου