Υλικά
Συνταγής
800
γραμμάρια περίπου αλεύρι
1/2 κούπα
ζάχαρη
1/2 κούπα
αγνό παρθένο ελαιόλαδο
σταφίδες
καρύδια
χοντροκομμένα
γαρύφαλλα καρφάκια
2 φακελάκια
μαγιά – 18 γραμμάρια
3 κουταλάκια
του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Ζυγίστε και
μετρήστε όλα σας τα υλικά. Στη συνέχεια σε μία κούπα με χλιαρό νερό διαλύστε τη
μαγιά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το αλεύρι και με το χέρι σας κάντε μία τρύπα
στη μέση.
Εκεί μέσα
ρίξτε τη ζάχαρη, το λάδι και τη μαγιά. Ζυμώστε με τα χέρια σας και αν χρειαστεί
ρίξτε και λίγο νεράκι ακόμη. Προσθέστε τις σταφίδες, τα καρύδια και την κανέλα
και ανακατέψτε τη ζύμη σας η οποία πρέπει να είναι σφιχτή και να μην κολλάει
στα δάκτυλα.
Αφήστε την
σε ζεστό μέρος περίπου μισή ώρα για να φουσκώσει. Πασπαλίστε τον πάγκο εργασίας
με λίγο αλεύρι και με τα χέρια σας πλάσετε μικρά ψωμάκια σε σχήμα αυγού και
μέγεθος όσο περίπου η παλάμη σας.
Φτιάξτε τους
χεράκια και κολλήστε τα στο πλάι, για μάτια μπορείτε να βάλετε καρφάκια
γαρύφαλλο και για στόμα σταφίδες.
Ακουμπήστε
τα στη λαμαρίνα του φούρνου αφού έχετε στρώσει μία λαδόκολλα.
Τέλος ψήστε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30΄λεπτά περίπου ώσπου να ροδίσουν και
τα λαζαράκια σας είναι έτοιμα.
Πηγή:
https://www.askitikon.eu/syntages/zymes/5484/lazarakia-efkoli-paradosiaki-syntagi-44521/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου