Συνταγή εύκολη και γρήγορη.
Μέσα σε 30 λεπτά έχουμε ένα χορταστικό και νόστιμο λαδερό φαγητό.
Υλικά:
Υλικά:
- 2 ή 3 Μελιτζάνες (ανάλογα με το ταψί ψησίματος) κομμένες σε φέτες πάχους 4 ή 5 πόντων, περασμένες με λίγο λάδι, αλατισμένες, πιπερωμένες και ψημένες στο φούρνο
- 3 Σκόρδα χοντροκομμένα (και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο προαιρετικά) σοταρισμένα σε χαμηλή φωτιά
- 1 Ντομάτα περασμένη από χοντρό τρίφτη ή κομμένη σε μικρούς κύβους αλατισμένη ελαφρά
- (Αν θέλουμε αφαιρούμε τους σπόρους της ντομάτας με 1 κουταλάκι)
- Τυριά της αρεσκείας μας κομμένα σε κύβους ή τριμμένα σε χοντρό τρίφτη, περασμένα με λίγο πιπέρι προαιρετικά, (τόσα, όσα)
- Μισό ποτηράκι λάδι
- Μυρωδικά κατ' επιλογή ψιλοκομμένα (μαϊντανό, δυόσμο, κ.λ.π.)
- Αναμειγνύουμε το σοταρισμένο σκόρδο (και το κρεμμύδι) με την τριμμένη ντομάτα και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
- Τα μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό της ντομάτας.
- Σκεπάζουμε με αυτό το μείγμα τις ψημένες μελιτζάνες.
- Καλύπτουμε με τα τριμμένα τυριά το μείγμα της ντομάτας.
- Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
- Προσθέτουμε με ένα κουτάλι στο φαγητό το λάδι.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.
- Αυτό το φαγητό έχει περισσότερη νοστιμιά όταν κρυώσει.
- Αν το αποθηκεύσουμε στη συντήρηση του ψυγείου και το καταναλώσουμε την επομένη μέρα η νοστιμιά του απογειώνεται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου