ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΑΤΣΙΚΆΚΙ ΘΥΜΑΡΊΣΙΟ ΣΤΗ ΓΆΣΤΡΑ

           
            Υλικά:
  • 1 Μπούτι από κατσικάκι
  • 3 Πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 3 Σκελίδες σκόρδου κομμένες στα τέσσερα
  • 1 Ποτήρι νερό
  • Αλάτι & Πιπέρι

           Υλικά για το μείγμα της σάλτσας:
  • 1 Κουτάλια θυμάρι
  • 1 Κουταλιά μουστάρδα
  • Τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
  • 1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
  • 1/3 Ποτηριού λάδι
  • Αλάτι, τόσο όσο
           Εκτέλεση για την σάλτσα:
  • Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας για την ομογενοποίηση.
           Τοποθέτηση υλικών στη γάστρα:

  • Βάζουμε τις πατάτες στη γάστρα, τα κομμάτια από το ένα σκόρδο, το νερό και τα 2/3 από το μείγμα της σάλτσας, ανακατεύοντας τα με το χέρι.
  • Προσθέτουμε πιπέρι.
  • Ακουμπάμε επάνω στις πατάτες το κατσικάκι περιχύνοντάς το με το υπόλοιπο μείγμα της σάλτσας.
  • Χώνουμε τα υπόλοιπα κομμάτια από το σκόρδο στο κρέας και το αλατοπιπερώνουμε.
  • Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα.
  • Όταν περάσει η 1 ώρα αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας και συνεχίζουμε το ψήσιμο του φαγητού για μία ώρα περίπου (μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να καραμελώσουν οι πατάτες.
           Tips:
  • Για πιο ελαφρύ φαγητό βράζουμε σε νερό το κρέας για 5 λεπτά. με αυτό τον τρόπο διαλύονται τα περισσότερα λίπη του στο νερό. Το αφαιρούμε από το βρασμένο νερό και συνεχίζουμε τη παρασκευή του φαγητού μας.
  • Μπορούμε μαζί με το θυμάρι να προσθέσουμε στη σάλτσα και 1 κουταλάκι ρίγανη.
  • Για περισσότερο φαγητό αυξάνουμε τα υλικά της συνταγής αναλογικά.
  • Συνοδεύουμε το φαγητό με μία πράσινη σαλάτα.
  • Ως ορίζουν οι διατροφικοί κανόνες αλλά και παράδοση, κατά προσέγγιση τρώμε::
  • Φαγητά με κόκκινο κρέας την Κυριακή, κοτόπουλο ή γαλοπούλα την Πέμπτη.
  • Το δε Σάββατο ψάρι.
  • Τις υπόλοιπες ημέρες τρώμε όσπρια και λαδερά φαγητά.
  • Εξαιρούνται των κανόνων αυτοί που ακολουθούν διαιτολόγιο ιατρού.
           Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις