ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Λαδόψωμο ριγανάτο


           Υλικά παρασκευής:
  • 800 Γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 200 γραμμάρια που προσθέτουμε κατά την διαδικασία του ζυμώματος  και για το αλεύρωμα χεριών.
  • 100 Γραμμάρια ξηρή μαγιά
  • 2 Κουταλάκια ζάχαρη για τα ένζυμα της μαγιάς
  • 1 Κουταλάκι αλάτι για τη γεύση
  • 1 Φλιτζανάκι λάδι αναμεμειγμένο με μισό κουταλάκι ρίγανη
  • 1 Πινέλο μαγειρικής
  • 100 Ml (μισό ποτήρι περίπου) ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο. Με το ελαιόλαδο το ψωμί γίνει πιο δύσπεπτο λόγω των περισσοτέρων λιπαρών που έχει
  • Νερό χλιαρό εμφιαλωμένο (χωρίς χλώριο) τόσο, όσο ζητήσει η ζύμη
            Εκτέλεση:
  • Σε μία λεκανίτσα αδειάζουμε 800 γραμμάρια αλεύρι.
  • Ανοίγουμε στη μέση του μία λακκούβα και ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε όλο το μείγμα καλά με ένα κουτάλι.
  • Ρίχνουμε και το αλάτι και συνεχίζοντας το καλό ανακάτεμα.
  • Ανοίγουμε πάλι στη μέση του μίγματος μία λακκούβα και ρίχνουμε μισή κούπα νερό και το λάδι.
  • Σπρώχνουμε το αλεύρι από τις άκρες προς το νερό και το λάδι.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί η ζύμη.
  • Προσθέτουμε νερό μέχρι να δέσει το ζυμάρι.
  • Αν γίνει πολύ αραιό συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι.
  • Συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια μας, εφόσον τα έχουμε αλευρώσει.
  • Όταν η ζύμη δεν κολλάει στα δάκτυλα των χεριών την πλάθουμε σε σχήμα φρατζόλας ή καρβελιού και χαράζουμε αν θέλουμε την επιφάνειά του.
  • Το τοποθετούμε με σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • περνάμε με το πινέλο μαγειρικής την επιφάνεια του άψητου ψωμιού την λαδορίγανη που ετοιμάσαμε (όσο πάρει η ζύμη).
  • Βάζουμε το ταψί σκεπασμένο με μία λαδόκολλα σε ζεστό φούρνο, στους 50 ℃.
  • Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 30 - 45 λεπτά περίπου.
  • Ψήνουμε το ψωμί (τοποθετώντας την σχάρα με το ταψί στις κάτω ράγες του φούρνου) στους 180 ℃ μέχρι η επιφάνεια του πάρει ένα χρυσό χρώμα.
  • Όταν ψηθεί το αφαιρούμε από τον φούρνο και το σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα μέχρι να κρυώσει.
             Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις