ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά με πατάτες γιαχνί

♨ Νόστιμο και εύκολο φαγητό 
           Υλικά για τα γιουβαρλάκια:
  • 400 Γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο, σπαλομίτα
  • 2/3 του φλιτζανιού ρύζι Καρολίνα πλυμένο και μουλιασμένο σε ζεστό νερό για 20 λεπτά
  • Μισό φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Μισό κουταλάκι δυόσμο ξηρό
  • 1 Κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 Σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 Κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο<γ<γ
  • Αλάτι & πιπέρι
           Υλικά για τη σάλτσα και τις πατάτες:
  • 2 πατάτες κομμένες σε χοντρούς κύβους
  • 1 Ντομάτα καθαρισμένη από τους σπόρους της και κομμένη σε κύβους
  • 2 Σκελίδες σκόρδου κομμένες στα τέσσερα
  • 1 Μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2 Καρότο μικρό κομμένα σε καρέ
  • Μία πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε τρεις λωρίδες, χωρίς τους σπόρους της
  • Μία τσιμπιά κύμινο
  • 1 Κουταλάκι του γλυκού ξύδι και 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 1 Φύλο δάφνης
  • 4 Σπόρους μπαχάρι
  • Αλάτι και πιπέρι: τόσο, όσο
  • 3 Κουταλιές της σούπας λάδι γι το σοτάρισμα
  • Μισό ποτήρι ελαιόλαδο για το μαγείρεμα
           Εκτέλεση Για τα γιουβαρλάκια:
  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά του κιμά για την ομογενοποίηση
  • Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο 15 λεπτά για να δέσει.
  • Πλάθουμε τον κιμά σε μπαλίτσες
           Προετοιμασία υλικών για τη σάλτσα και το μαγείρεμα:
  • Σοτάρουμε με 3 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο με λίγο αλάτι, χωρίς να τσιγαριστούν.
  • Ρίχνουμε μέσα και τις πατάτες για ελαφρύ σοτάρισμα.
  • Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και τα βράζουμε 3 λεπτά για την ομογενοποίηση, προσθέτοντας το μπαλσάμικο, τον χυμό λεμονιού, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
  • Στο τέλος ακουμπάμε τις μπαλίτσες του κιμά προσεκτικά επάνω στο μείγμα της σάλτσας.
  • Ρίχνουμε< και το ελαιόλαδο
  • Σκεπάζουμε το φαγητό με νερό προσέχοντας να μην πέσει επάνω στις μπάλες του κιμά.
  • Ανάβουμε την εστία της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία και βράζουμε το φαγητό για 50-60 λεπτά (μέχρι να εξατμιστεί το νερό του φαγητού και να μείνει η σάλτσα).
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε κατά το μαγείρεμα λίγο νεράκι.
  • Αφήνουμε την κατσαρόλα με το φαγητό εκτός εστίας για 20 λεπτά και μετά σερβίρουμε.
            Tips:
           Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις