ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Κολοκυθοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

Πανεύκολη συνταγή, νόστιμη και με χαμηλού κόστους υλικά
           
             Υλικά συνταγής:
  • 8 Μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • Μισό ποτήρι άνηθο ή φέτα σε κομματάκια
  • 1 Σπαστό κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ξηρό
  • 3 αυγά
  • 150 Γραμμάρια τυρί ημίσκληρο τριμμένο
  • 1 Σπαστό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις τόσο, όσο να απορροφήσει τα υγρά των υλικών (1,5 ποτήρι περίπου)
  • Μισό ποτήρι λάδι (σπορέλαιο ή ελαιόλαδο)
  • Και ένα ταψί 26 Χ 34 εκατοστών περίπου στρωμένο με λαδόκολλα
            Εκτέλεση συνταγής:
  • Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα λαχανικά της συνταγής, το αλάτι, τα τυριά, τα αυγά, το λάδι και τα αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι.
  • Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα για την ομογενοποίηση
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα
  • Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς Κελσίου τοποθετώντας το ταψί με την σχάρα στις κάτω ράγες της κουζίνας.
  • Η πίτα θα είναι έτοιμη όταν η επιφάνειά της πάρει χρώμα σκούρο χρυσό.

  • Ακουμπάμε το ταψί σε θερμοκρασία δωματίου για 20 - 30 λεπτά και μετά σερβίρουμε κόβοντας κομμάτια της πίτας με μία σπάτουλα μαγειρικής.

               Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις