Γλυκό επτά
στρώσεων νόστιμο, ανέξοδο και σε χρόνο ντε-τε
Για εσάς και
τους μουσαφίρηδες μία καλή και γρήγορη λύση.
Υλικά:
- 1 Έτοιμη κρέμα βανίλιας σε σκόνη
- 1 Έτοιμη κρέμα κακάο σε σκόνη
- Γάλα για την παρασκευή της κρέμας
- Μαρμελάδα από βατόμουρα ή κάποια άλλη γεύση
- Μπισκότα πτι - μπερ (2 πακέτα για να μας φτάσουν)
- Για το νότισμα των μισκότων: Σαμιώτικο γλυκό κρασί ή κονιάκ ή ένα λικέρ
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε τις κρέμες ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας (άλλες θέλουν βράσιμο και άλλες γίνονται χωρίς ζέσταμα)
- Καλύπτουμε τον πάτο ενός γυάλινου μπολ με 1 στρώση από τα μπισκότα νοτίζοντας την επιφάνειά τους με το κρασί χρησιμοποιώντας ένα πινέλο μαγειρικής.
- Συνεχίζουμε καλύπτοντας με λευκή κρέμα τα μπισκότα
- Επάνω στην κρέμα απλώνουμε μία στρώση μπισκότων νοτίζοντας τα πάλι
- καλύπτουμε τα μπισκότα με μία λεπτή στρώση μαρμελάδας
- Σκεπάζουμε την μαρμελάδα με μία στρώση μπισκότα επαναλαμβάνοντας το νότισμα
- Συνεχίζουμε καλύπτοντας τα μπισκότα με την κρέμα κακάο
- Τελειώνουμε σκεπάζοντας το τελικό στρώμα της κρέμας κακάο με μία στρώση μπισκότα νοτισμένα.
- Αποθηκεύουμε το μπολ με το γλυκό στο ψυγείο (και όταν κρυώσουν οι κρέμες, σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε συσκευασία κρέμας που θέλει ζεστό γάλα).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου