Εύκολα στην παρασκευή τους, νόστιμα, ανέξοδα
και για όλες τις ώρες της ημέρας
Υλικά:- 2 Πακετάκια σπανάκι baby πλυμένα καλά
- 2 Κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1/2 Φλιτζάνι άνηθο
- 3-4 Φυλλαράκια δυόσμου
- 2 Κουταλιές της σούπας ανθότυρο τριμμένο
- Αλατοπίπερο
- 1 Κουταλιά της σούπας λάδι
- Φύλλο κουρού (Βρήκα στην αγορά έτοιμα στρογγυλά κομμένα)
- Ασπράδι αυγού ή λίγο γάλα για το άλειμμα στην επιφάνεια των πιτών.
- Ψιλοκόβουμε όλα τα κηπευτικά προσθέτοντας αλατοπίπερο και τα σοτάρουμε με το λάδι σε χαμηλή φωτιά για να φύγει η περιττή υγρασία τους.
- Όταν κρυώσει ρίχνουμε και το ανθότυρο και ανακατεύουμε όλο το μείγμα καλά.
- Παίρνουμε ένα στρογγυλό φύλλο κουρού και προσθέτουμε στη μέση του μία μικρή ποσότητα από το μείγμα μας.
- Συνεχίζουμε έτσι και με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Τα διπλώνουμε όπως δείχνει η φωτογραφία και τα πατάμε στην άκρη με ένα πιρούνι για να κολλήσει η ζύμη.
- Αλείφουμε την επιφάνειά τους με αυγό ή γάλα εβαπορέ και αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
- Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200 ℃
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου