ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΣΠΑΝΑΚΟ - ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ

Εύκολα στην παρασκευή τους, νόστιμα, ανέξοδα
και για όλες τις ώρες της ημέρας
Υλικά:
  • 2 Πακετάκια σπανάκι baby πλυμένα καλά
  • 2 Κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/2 Φλιτζάνι άνηθο
  • 3-4 Φυλλαράκια δυόσμου
  • 2 Κουταλιές της σούπας ανθότυρο τριμμένο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 Κουταλιά της σούπας λάδι
  • Φύλλο κουρού (Βρήκα στην αγορά έτοιμα στρογγυλά κομμένα)
  • Ασπράδι αυγού ή λίγο γάλα για το άλειμμα στην επιφάνεια των πιτών.
Εκτέλεση:
  • Ψιλοκόβουμε όλα τα κηπευτικά προσθέτοντας αλατοπίπερο και τα σοτάρουμε με το λάδι σε χαμηλή φωτιά για να φύγει η περιττή υγρασία τους.
  • Όταν κρυώσει ρίχνουμε και το ανθότυρο και ανακατεύουμε όλο το μείγμα καλά.
  • Παίρνουμε ένα στρογγυλό φύλλο κουρού και προσθέτουμε στη μέση του μία μικρή ποσότητα από το μείγμα μας.
  • Συνεχίζουμε έτσι και με τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Τα διπλώνουμε όπως δείχνει η φωτογραφία και τα πατάμε στην άκρη με ένα πιρούνι για να κολλήσει η ζύμη. 
  • Αλείφουμε την επιφάνειά τους με αυγό ή γάλα εβαπορέ και αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
  • Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200

Στο βίντεο του 1,5 λεπτού που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την διαδικασία παρασκευής αναλυτικότερα. 

Tips:
Επειδή το φύλλο κουρού περιέχει αρκετή λιπαρή ουσία δεν φορτώνουμε το μείγμα μας με περίσσιο λάδι.
Vasileios cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις