ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

ΑΡΜΥΡΙΚΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ

Το αρμυρίκι ή αλμυρίκι είναι δενδρύλλιο που ευδοκιμεί κυρίως στα παράλια της θάλασσας, ή των ποταμών, αναπτύσσεται με την αρμύρα του νερού και αντέχει στην ξηρασία.
Με τα ινώδη λεπτά φύλλα του μπορούμε να μαγειρέψουμε μία νόστιμη σαλάτα με διάφορους τρόπους και ελάχιστα υλικά.

          Υλικά για ένα πιάτο:
  • 250 - 350 Γραμμάρια αρμυρίκια (αφαιρούμε τα πολύ χοντρά κοτσάνια και πλένουμε τα φύλλα σε μία λεκανίτσα μέχρι το νερό να γίνει διαυγές).
  • 1 Ντομάτα κομμένη σε κύβους ή 5-6 Ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2-3 Σκελίδες σκόρδου
  • 2 Φύλλα δυόσμου
  • 2 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Μερικά κομμάτια τυριού (ανθότυρο ή φέτα)
          Εκτέλεση:
  • Σε ένα κεραμικό βαθύ τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα αρμυρίκια.
  • Προσθέτουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν.
  • Ακολούθως προσθέτουμε και τα αρμυρίκια και τα σκεπάζουμε με νερό.
  • Τα βράζουμε για 20- 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο και αν θέλουμε λίγο χυμό από λεμόνι.
  • Το αλάτι σε αυτή τη συνταγή θέλει προσοχή γιατί θα τα στολίσουμε με τη φέτα ή ανθότυρο.
  • Αφήνουμε όσο ζουμί θέλουμε για το σερβίρισμα.
          Tips:
  • Τα ανοιξιάτικα αλμυρίκια είναι πιο τρυφερά και βράζονται στον μισό χρόνο, ίσως και λιγότερο.
  • Για περισσότερη σαλάτα διπλασιάζουμε τα υλικά μας.
  • Εναλλακτικά μπορούμε να βράσουμε τα αρμυρίκια και να τα σερβίρουμε με ελαιόλαδο, λεμόνι και τριμμένο σκόρδο ανακατεμένα για την ομογενοποίηση.
Δείτε εδώ και το δίλεπτο βίντεο με τη συνταγή

       Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις