ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

♨ ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ♨

Απλή στα υλικά της και νόστιμη
Υλικά:
  • 6-7 Πράσα χωρίς τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1 Κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 Κούπα τυρί φέτα σε τρίμα
  • 1 Αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 2 Φύλλα κουρού
  • 4 Κουταλιές ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
  • Ελαιόλαδο (για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων) 
  • Αλάτι & πιπέρι
Παρασκευή:

  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε αναμμένη εστία με 4 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε μέσα τα πράσα, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, αλάτι (όχι πολύ γιατί θα βάλουμε αργότερα και το τυρί φέτα) και πιπέρι.
  • Τα σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστεί το ζουμί τους και να μαλακώσουν.
  • Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε την κατσαρόλα με το σοταρισμένο μείγμα από την εστία.
  • Όταν κρυώσει προσθέτουμε το αυγό και το τυρί ανακατεύοντας τα να αναμιχθούν όλα μαζί καλά.
  • Σε ένα ταψί αλείφουμε με πινέλο κουζίνας τον πάτο του και απλώνουμε το ένα από τα φύλλα μας.
  • Αδειάζουμε το σοταρισμένο μίγμα λαχανικών επάνω στο φύλλο
  • Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο το μείγμα μας.
  • Με ένα δεύτερο αυγό ελαφρώς χτυπημένο αλείφουμε τις άκρες των δύο φύλλων και τα τις τυλίγουμε προς τα μέσα (όπως δείχνει η φωτογραφία).
  • Λαδώνουμε με το πινέλο της κουζίνας την επιφάνεια του φύλλου και αν θέλουμε πάλι με το πινέλο την αλείφουμε και με αυγό.
  • Κόβουμε την πίτα σε μερίδες με το ανάλογο μαγειρικό εργαλείο, νοτισμένο με λίγο λαδάκι για να μην χαλάσουμε τα φύλλα και την πίτα (όπως δείχνει η φωτογραφία).
  • Σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ℃ τοποθετούμε το ταψί επάνω στη σχάρα και στη χαμηλή ράγα του φούρνου ούτως ώστε να ψηθεί καλά και το κάτω φύλλο της πίτας.
  • Όταν το φύλλο της πίτας πάρει ένα σκούρο χρυσό χρώμα είναι έτοιμη (θέλει περίπου 70 με 100 λεπτά της ώρας ψήσιμο, ανάλογα με τον κάθε φούρνο)
  • Όταν ψηθεί την βγάζζουμε από τον φούρνο και εφόσον ραντίσουμνε την επιφάνειά της με λίγο νερό την σκεπάζουμε με μία πετσέτα μέχρι να κρυώσει).
 
tips:
  • Για νηστίσιμη πρασόπιτα δεν προσθέτουμε αυγό και τυρί
 
Vasileios cooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις