☆ Απλή στα υλικά της και νόστιμη ☆
Υλικά:- 6-7 Πράσα χωρίς τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
- 1 Κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 2 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 Κούπα τυρί φέτα σε τρίμα
- 1 Αυγό ελαφρά χτυπημένο
- 2 Φύλλα κουρού
- 4 Κουταλιές ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
- Ελαιόλαδο (για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων)
- Αλάτι & πιπέρι
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε αναμμένη εστία με 4 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε μέσα τα πράσα, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, αλάτι (όχι πολύ γιατί θα βάλουμε αργότερα και το τυρί φέτα) και πιπέρι.
- Τα σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστεί το ζουμί τους και να μαλακώσουν.
- Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε την κατσαρόλα με το σοταρισμένο μείγμα από την εστία.
- Όταν κρυώσει προσθέτουμε το αυγό και το τυρί ανακατεύοντας τα να αναμιχθούν όλα μαζί καλά.
- Σε ένα ταψί αλείφουμε με πινέλο κουζίνας τον πάτο του και απλώνουμε το ένα από τα φύλλα μας.
- Αδειάζουμε το σοταρισμένο μίγμα λαχανικών επάνω στο φύλλο
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο το μείγμα μας.
- Με ένα δεύτερο αυγό ελαφρώς χτυπημένο αλείφουμε τις άκρες των δύο φύλλων και τα τις τυλίγουμε προς τα μέσα (όπως δείχνει η φωτογραφία).
- Λαδώνουμε με το πινέλο της κουζίνας την επιφάνεια του φύλλου και αν θέλουμε πάλι με το πινέλο την αλείφουμε και με αυγό.
- Κόβουμε την πίτα σε μερίδες με το ανάλογο μαγειρικό εργαλείο, νοτισμένο με λίγο λαδάκι για να μην χαλάσουμε τα φύλλα και την πίτα (όπως δείχνει η φωτογραφία).
- Σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ℃ τοποθετούμε το ταψί επάνω στη σχάρα και στη χαμηλή ράγα του φούρνου ούτως ώστε να ψηθεί καλά και το κάτω φύλλο της πίτας.
- Όταν το φύλλο της πίτας πάρει ένα σκούρο χρυσό χρώμα είναι έτοιμη (θέλει περίπου 70 με 100 λεπτά της ώρας ψήσιμο, ανάλογα με τον κάθε φούρνο)
- Όταν ψηθεί την βγάζζουμε από τον φούρνο και εφόσον ραντίσουμνε την επιφάνειά της με λίγο νερό την σκεπάζουμε με μία πετσέτα μέχρι να κρυώσει).
tips:
- Για νηστίσιμη πρασόπιτα δεν προσθέτουμε αυγό και τυρί
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου