Φαγητό πλούσιο σε νοστιμιά και χορταστικό
- 1 Φλυτζάνι ρύζι νυχάκι (ή ότι είδους ρύζι επιθυμείτε εσείς)
- 1 Πατάτα μέτρια κομμένη σε μέτριους κύβους
- 5 Ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 1 ντομάτα κομμένη σε λεπτούς κύβους
- 1 Καρότο κομμένο σε κύβους
- 1 Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 Κρεμμύδι περασμένο σε χοντρό τρίφτη
- 2 Σκελίδες σκόρδου κομμένες στα τρία
- Μισό κουταλάκι δυόσμο ξερό
- Μισό ματσάκι μαϊντανό
- Μισό ποτηράκι λευκό κρασί
- Μισό κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- 2 Κουταλιές ελαιόλαδο για το σοτάρισμα + 2 για τις πατάτες
- 4 Κουταλιές ελαιόλαδο για το μαγείρεμα
- Αλάτι & πιπέρι
- Τριμμένο τυρί φυτικής ή ζωικής προέλευσης
- Γιαούρτι στραγγιστό 2% για το σερβίρισμα, κατ' επιλογή
- Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμυδάκι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον δυόσμο και τον μαϊντανό με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα σε μέτρια θερμοκρασία για 6 περίπου λεπτά.
- Σβήνουμε στο τέλος με το κρασί (προσοχή γιατί πολλές φορές δημιουργείται φλόγα από το αλκοόλ. Αν δεν το έχουμε ξανακάνει δεν προσθέτουμε το κρασί κατά το σοτάρισμα για λόγους ασφαλείας).
- Όταν ολοκληρωθεί το σοτάρισμα προσθέτουμε τα ντοματίνια (ή την ψιλοκομμένη ντομάτα), το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστεί ο χυμός της ντομάτας.
- Σοτάρουμε σε ένα άλλο σκεύος και τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα ξανθό.
- Ακολούθως προσθέτουμε σε μία κατσαρόλα όλα υλικά μαζί με 2 κούπες νερό.
- Βράζουμε σε σιγανή φωτιά το φαγητό για 30 λεπτά προσέχοντας να μην κολλήσει το ρύζι, ανακατεύοντάς το με μία κουτάλα μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη.
- Σερβίρουμε το φαγητό με γιαούρτι και μία σαλάτα.
- 1 Κρασοπότηρο λευκό κρασί θα «έδενε» με τις γεύσεις του φαγητού μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου