ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

ΚΙΜΑΣ - ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΠΟΨΥΞΗ

Όταν θέλουμε να αποψύξουμε παγωμένο κιμά, συνήθως ξεκινάμε την διαδικασία αυτή από το προηγούμενο βράδυ για να είναι έτοιμος το πρωί.
Αυτό ξεχάστε το. Υπάρχει εύκολος τρόπος που μειώνει τον χρόνο απόψυξης στα 20 - 30 λεπτά

Αγοράζουμε από το market σακούλες τροφίμων για το ψυγείο.
Το ιδανικό μέγεθος είναι 20 Χ 18,5 εκατοστά περίπου.
Στην φωτογραφία είναι διπλωμένο.
Αρχικά χαράζουμε με ένα μαχαίρι τον κιμά σε ισόποσες μερίδες (200 γραμμάρια ανά μερίδα)

Με τo κουτάλι παίρνουμε ένα κομμάτι κιμά και τον τοποθετούμε μέσα σε μία τέτοια σακούλα.

Μετά πιέζουμε με τα δάκτυλά μας την σακούλα ώστε ο κιμάς να απλωθεί μέσα της και να σχηματίσει μία ομοιόμορφη μάζα πάχους 2 - 3 εκατοστών περίπου.

  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια του κιμά.
  • Τοποθετούμε τις γεμάτες σακούλες στην κατάψυξη και κάθε φορά που θέλουμε να μαγειρέψουμε φαγητό βγάζουμε από την κατάψυξη τόσα, όσα τεμάχια κιμά χρειαζόμαστε.
  • Κατά την προετοιμασία του μαγειρέματος και μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά του φαγητού, ο κιμάς θα έχει ξεπαγώσει.
  • Μαγειρεύουμε άμεσα τον κιμά που ξεπαγώσαμε για να μην αναπτυχθούν βακτήρια στην μάζα του.
           Tips:
  • Αν τα σακουλάκια έχουν ετικέτα, μπορούμε να γράψουμε επάνω της με ειδικό μαρκαδόρο την ημερομηνία κατάψυξης και το είδος του κιμά.
  • Όταν βγάζουμε τα σακουλάκια με τον κιμά από την κατάψυξη μπορούμε να τα βρέξουμε με λίγο νερό της βρύσης (όχι ζεστό) και να τα αφήσουμε στην άκρη για την διαδικασία της απόψυξης
  • Ποτέ, μα ποτέ δεν προσπαθούμε να αφαιρέσουμε κιμά ή άλλο κατεψυγμένο τρόφιμο από μία παγωμένη σακούλα γιατί η απότομη αποκόλληση θα αφήσει ίχνη του πλαστικού στα φαγητά μας.
  • Ορισμένοι μάγειρες και μαγείρισσες σοτάρουν ελαφρώς τον κιμά σκέτο σε ένα τηγάνι μέχρι να αλλάξει το χρώμα του και μετά τον καταψύχουν (εφόσον πρώτα κρυώσει)
                Vasileios Tips

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις