Από τα πιο νόστιμα και δημοφιλή φασόλια της Ελληνικής υπαίθρου στην Ελλάδα και όχι μόνο.
Οι γίγαντες φούρνου ή πλακί είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που όλοι το προτιμούν.
Στο βίντεο των δύο λεπτών που ακολουθεί θα δείτε την διαδικασία παρασκευής τους που είναι εύκολη για όλους.
Οι γίγαντες φούρνου ή πλακί είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που όλοι το προτιμούν.
Υλικά:
- 400 Γραμμάρια γίγαντες Πρεσπών μουλιασμένoi σε νερό για 12 ώρες και βρασμένoi (σε σκέτο νερό) για 1 ώρα.
- 1 Κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Μισή Κούπα σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 Καρότο κομμένο σε κύβους και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σοταρισμένα στο τηγάνι με 1 κουταλιά λάδι για 10 λεπτά.
- 2 Μέτριες ντομάτες τριμμένες στον χοντρό τρίφτη
- 1/3 Κούπας ελαιόλαδο
- Μισό κουταλάκι δυόσμο ξηρό
- 1 Κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι και πιπέρι
Στο βίντεο των δύο λεπτών που ακολουθεί θα δείτε την διαδικασία παρασκευής τους που είναι εύκολη για όλους.
Vasileios
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου