ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΈ ΜΕ ΠΕΤΡΟΨΑΡΑ ΑΙΓΑΊΟΥ


    1 Κιλό πετρόψαρα Αιγαίου καθαρισμένα και καλοπλυμένα 

          Υλικά λαχανικών:
  • Μισό ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο. (Αν έχει και την σελινόριζα επάνω του την καθαρίζουμε και την κόβουμε σε κύβους)
  • 3 Κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • 1 Μικρή πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 3 καρότα κομμένα σε κύβους
  • Τον χυμό από 1 μεγάλο ζουμερό λεμόνι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και Πιπέρι
          Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε τα λέπια από τα ψάρια και αφαιρούμε εντόσθια και βράγχια γιατί αυτά θα μας δώσουν πικρή γεύση στη σούπα.
  • Βράζουμε τα ψάρια σε καθαρό νερό 2 ώρες περίπου, μέχρι να λιώσουν.
  • Σουρώνουμε το βρασμένο ζουμί των ψαριών και το ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα που έχουμε βάλει τα λαχανικά για το μαγείρεμα.
  • Προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι, τον χυμό από το λεμόνι, (και πιπέρι κατ' επιλογήν).
  • Βράζουμε τη σούπα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
  • Προς το τέλος του βρασμού δοκιμάζουμε τη σούπα και αν χρειαστεί της προσθέτουμε αλάτι τόσο, όσο.και χυμό από μισό λεμόνι.
  • Συνεχίζουμε τον βρασμό της σούπας για 5 λεπτά.
  • Αν έχουμε την υπομονή και μέχρι να βράσουν τα λαχανικά, ξεχωρίζουμε σχολαστικά το ψαχνό του ψαριού από τα αγκάθια του και το ρίχνουμε στην σούπα.
  • Αν δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε πλήρως τα αγκάθια από το κρέας των ιχθύων, μαγειρεύουμε την σούπα, με τα λαχανικά και τον ζωμό των ψαριών.
  • Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει και την περνάμε στο μπλέντερ για την ομογενοποίηση των υλικών.
  • Προσοχή! Σε πλαστικό κάδο μπλέντερ δεν βάζουμε ποτέ ζεστό φαγητό.
           Tips:
  • Κατά το σερβίρισμα της σούπας στο πιάτο μπορούμε να της προσθέσουμε λίγο μπούκοβο (προαιρετικά) και ωμό ελαιόλαδο.
  • Όταν βράζουμε τα ψάρια προσθέτουμε νερό, τόσο ανάλογα με την ποσότητα και την πυκνότητα που θέλουμε να έχει η σούπα μας.
  • Μπορούμε να σοτάρουμε ελαφρώς τα λαχανικά πριν το βράσιμο (δεν θα σας το συνιστούσα).
Για περισσότερη νοστιμιά συνοδεύουμε τη σούπα με κρουτόν.
Δείτε την παρασκευή κρουτόν πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://mageirikikaidiatrofi.blogspot.com/2019/03/blog-post_5.html
  • Τα ψάρια μπορεί να τα καθαρίσει και ο ιχθυοπώλης σας.
            Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις