ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

ΚΡΟΥΤΟΝ ΑΠΟ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ

Το μπαγιάτικο ψωμί που έχει περισσέψει μπορούμε να το αξιοποιήσουμε με διάφορους τρόπους. 
Ένας από αυτούς είναι η παρασκευή κρουτόν.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε είδος ψωμιού (λευκό ή ολικής αλέσεως).
Θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και να μην έχει μουχλιάσει.

Διαδικασία προετοιμασίας:


  • Τεμαχίζουμε το ψωμί σε τετράγωνες λεπτές φέτες.
  • Με ένα ψαλίδι μαγειρικής τις κόβουμε σε λωρίδες.
  • Κόβουμε την κάθε λωρίδα σε κύβους.
  • Προετοιμασία ψησίματος:
  • Ραντίζουμε τους κύβους του ψωμιού με λίγο σπορέλαιο ελαφρά και τις πασπαλίζουμε με ένα μυρωδικό (ρίγανη ή θυμάρι κ.λ.π.)
  • Ανακατεύουμε με τα χέρια μας προσεχτικά τους κύβους με τα μυρωδικά και το λάδι.

Για το ψήσιμο:
  • Αδειάζουμε τους κύβους του ψωμιού σε ένα ταψάκι καλυμμένο με μία λαδόκολλα.
  • Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190  μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσό χρώμα και να γίνουν τραγανοί.
  • Ο χρόνος ψησίματος είναι λίγος (15 - 25) λεπτά και θα πρέπει να προσέχουμε συνέχεια το ψήσιμο των κρουτόν για να μην μας καούν.
  • Το ψωμί διατηρείται σε καλύτερη κατάσταση αν το αποθηκεύσουμε σε μία σακούλα τροφίμων και το τοποθετήσουμε στον θάλαμο συντήρησης του ψυγείου μας.
  • Αν μας περισσέψουν τεμάχια ψωμιού από την κοπή μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε σε ένα σακουλάκι και να τα ρίξουμε σε σημεία που υπάρχουν περιστέρια.
  • Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε συνταγή παρασκευής βυζαντινήκεφτέδων ή μπιφτεκιών.
Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις