- 1 Κοτόπουλο τυλιγμένο σε ρολό. Πείτε στο χασάπη σας να το ετοιμάσει ή εάν γνωρίζετε ετοιμάστε το εσείς προσθέτοντας γέμιση στο εσωτερικό του με τυριά, αλλαντικά και μπαχαρικά της αρεσκείας σας
- Πατάτες κυδωνάτες
- 1 Καρότο κομμένο σε κύβους
- 1 Πράσινη πιπεριά ανοιχτόχρωμη κομμένη σε μικρές φέτες
- 3-4 Σκελίδες σκόρδου
- 1/2 Ποτήρι χυμό από πορτοκάλι
- 1 Κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα διαλυμένη σε λίγο νερό
- 1/2 Ποτήρι λάδι
- Αλάτι και λεμονοπίπερο ή πιπέρι
- Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, τις πιπεριές και τις σκελίδες του σκόρδου σε ένα ταψί.
- Αναδεύουμε τη μουστάρδα με το λάδι και τον χυμό πορτοκαλιού σε ένα μπολ ώστε να πάρουμε δώσει μείγμα σάλτσας για το φαγητό.
- Αδειάζουμε το μείγμα του λαδιού στο ταψί, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τις πατάτες και τα΄υπόλοιπα κηπευτικά με την σάλτσα
- Ακουμπάμε το ρολό του κοτόπουλου στη μέση του ταψιού, τρυπάμε ελαφρά με το πιρούνι σε διάφορα μέρη της επιφανείας του και το περιστρέφουμε ώστε να βραχεί με τη σάλτσα σε όλες τις πλευρές του.
- Αλατοπιπερώνουμε την επιφάνειά του.
- Ανάβουμε τον φούρνο της κουζίνας στους 190 βαθμούς και τοποθετούμε το ταψί με τη σχάρα στις τελευταίες ράγες του φούρνου για περίπου μιάμιση ώρα.
- Όταν κατά το ψήσιμο του φαγητού η πέτσα του ρολού πάρει χρώμα, το γυρίζουμε φέρνοντας την κάτω πλευρά του επάνω
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει το ρολό
- Σερβίρουμε με σαλάτα και λευκό ή ροζέ ξηρό κρασί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου