ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΖΩΜΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

  • Μπορούμε να παρασκευάσουμε σπιτικό ζωμό κρέατος με κόκαλα μόσχου, κοτόπουλου ή και γαλοπούλας για τη γευστική ενίσχυση λαδερών, οσπρίων, ζυμαρικών κ.λ.π.
  • Τα κόκαλα μόσχου θα τα ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας.
  • Τα κόκαλα από κοτόπουλο ή γαλοπούλα τα αφαιρούμε με ένα ειδικό μαχαίρι κοπής κρέατος από το ψαχνό εμείς ή ο κρεοπώλης μας.
           Παρασκευή ζωμού:
  • Τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με αρκετό και ελαφρώς αλατισμένο νερό τα κόκαλα.
  • Τα βράζουμε για 40 λεπτά περίπου.

  • Όταν έχουν βράσει αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία της κουζίνας, αφαιρούμε τα κόκαλα και αφήνουμε τον ζωμό που δημιουργήθηκε από το βράσιμο να κρυώσει.
  • Αν στην επιφάνεια του κρύου ζωμού έχει συσσωρευτεί λίπος το αφαιρούμε με ένα κουτάλι.
  • Αποθηκεύουμε τον ζωμό σε παγοκυψέλες και τον τοποθετούμε στην κατάψυξη για 30 έως 40 ημέρες το πολύ.
  • Όταν θέλουμε να ενισχύσουμε τη γεύση ενός φαγητού αποσπούμε από τις παγοκυψέλες τόσα, όσα τεμάχια ζωμού χρειαζόμαστε και τα προσθέτουμε παγωμένα στο φαγητό που μαγειρεύουμε.
  • Μία δεύτερη λύση για τους κύβους κρέατος (ή και λαχανικών) είναι να τους αγοράσουμε από τα καταστήματα τροφίμων.
  • Στους κύβους κρέατος ή λαχανικών του εμπορίου το άρωμα του ζωμού βρίσκεται ενσωματωμένο μέσα σε φοινικέλαιο υπό μορφήν τζελ ή σε συμπαγείς κύβους ενσωματωμένο σε λίπος.
           Tips:
  • Το μεδούλι που εμπεριέχεται στα κόκαλα μόσχου το προσθέτουμε μετά το πέρας του βρασμού, στο φαγητό της ημέρας κατά το μαγείρεμα, για ενισχύσουμε τη νοστιμιά του.
  • Αλλά ποτέ μα ποτέ δεν αποθηκεύουμε το μεδούλι στη συντήρηση ή την κατάψυξη του ψυγείου μας.
               Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις