ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

ΑΜΠΕΛΟΦΑΣΟΥΛΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ


          Υλικά:
  • 400 Γραμμάρια αμπελοφάσουλα
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 Σκελίδες σκόρδου κομμένες στα τέσσερα
  • 1 Καρότο κομμένο σε κύβους
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
  • 1 Μικρή πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 4 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα ή 1 τσιμπιά δυόσμο ξηρό
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 - 3 Ντομάτες πομοντόρο κομμένες σε κύβους (χωρίς τα σπόρια τους)
  • 3 Κουταλιές ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • Μισό ποτήρι ελαιόλαδο για το μαγείρεμα του φαγητού
  • (1 Κουταλάκι ξίδι και 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού 10 λεπτά πριν το πέρας του μαγειρέματος, προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι τόσο, όσο
          Εκτέλεση:
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες με 3 κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα το μαϊντανό και τον δυόσμο αναμειγνύοντας όλα τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα φασολάκια και το μισό ποτήρι ελαιολάδου.
  • Τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά με τον χυμό που θα βγάλει η ντομάτα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει το λάδι.
  • Αν θέλουμε πιο μαλακά τα αμπελοφάσουλα προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό στο φαγητό και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. 
  • Συνοδεύουμε το έτοιμο φαγητό με τυρί φέτα  «ποτισμένη» σε λαδορίγανη.
           Tips:
  • Για περισσότερη νοστιμιά μπορούμε να προσθέσουμε κατά το μαγείρεμα του φαγητού σπιτικό ζωμό κρέατος.
  • Δείτε πως πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο:
  • https://mageirikikaidiatrofi.blogspot.com/2019/07/blog-post_20.html
  • Με την ίδια συνταγή μπορούμε να μαγειρέψουμε  φασολάκια της αρεσκείας μας.
            vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις