- 400 Γραμμάρια αμπελοφάσουλα
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 Σκελίδες σκόρδου κομμένες στα τέσσερα
- 1 Καρότο κομμένο σε κύβους
- 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
- 1 Μικρή πατάτα κομμένη σε κύβους
- 4 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα ή 1 τσιμπιά δυόσμο ξηρό
- Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 - 3 Ντομάτες πομοντόρο κομμένες σε κύβους (χωρίς τα σπόρια τους)
- 3 Κουταλιές ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Μισό ποτήρι ελαιόλαδο για το μαγείρεμα του φαγητού
- (1 Κουταλάκι ξίδι και 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού 10 λεπτά πριν το πέρας του μαγειρέματος, προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι τόσο, όσο
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες με 3 κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα το μαϊντανό και τον δυόσμο αναμειγνύοντας όλα τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα φασολάκια και το μισό ποτήρι ελαιολάδου.
- Τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά με τον χυμό που θα βγάλει η ντομάτα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει το λάδι.
- Αν θέλουμε πιο μαλακά τα αμπελοφάσουλα προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό στο φαγητό και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
- Συνοδεύουμε το έτοιμο φαγητό με τυρί φέτα «ποτισμένη» σε λαδορίγανη.
- Για περισσότερη νοστιμιά μπορούμε να προσθέσουμε κατά το μαγείρεμα του φαγητού σπιτικό ζωμό κρέατος.
- Δείτε πως πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο:
- https://mageirikikaidiatrofi.blogspot.com/2019/07/blog-post_20.html
- Με την ίδια συνταγή μπορούμε να μαγειρέψουμε φασολάκια της αρεσκείας μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου