Υλικά:
- 400 γρ. Ρεβίθια μουλιασμένα (Χρησιμοποίησα κίτρινα ρεβίθια άφλουδα γιατί ψήνονται ευκολότερα).
- 1 Μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο και 2 Καρότα κομμένα σε κύβους, 2 Σκελίδες σκόρδου στα κομμένες στα τέσσερα όλα σοταρισμένα σε 3 κουταλιές λάδι
- 1 Μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
- Αλάτι και μείγμα πιπεριών με κόλιανδρο
- 1 Κουταλιά σπαστή πάπρικα γλυκιά
- 2/3 του ποτηριού λάδι
- 1 Φύλο δάφνης
- 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού. Θα το προσθέσουμε στο φαγητό τα τελευταία 10 λεπτά του μαγειρέματος
- Προσθέτουμε στα σοταρισμένα υλικά της συνταγής (κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο) τους κύβους της ντομάτας , την πάπρικα, το αλάτι και μείγμα πιπεριών.
- Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο ζουμί της ντομάτας.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ρεβίθια με σκέτο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε, τα αναμειγνύουμε με τα σοταρισμένα υλικά προσθέτοντας τη δάφνη και το λάδι.
- Αδειάζουμε όλο το φαγητό σε ένα ταψί , το σκεπάζουμε με νερό και το ψήνουμε στους 190 έως 200 βαθμούς κελσίου μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει η καραμελωμένη σάλτσα.
- Αν κατά το ψήσιμο εξατμιστεί όλο το νερό συμπληρώνουμε ανακατεύοντας το φαγητό.
- Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε σε δροσερό σημείο της κουζίνας για 20 λεπτά και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε το φαγητό κατ' επιλογή με τυρί φέτα και 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί.
- Βράζουμε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα γιατί αν τα βάλουμε ωμά στο φούρνο θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να μαλακώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου