- 1 Κόκορας κομμένος σε τεμάχια
- 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο ξηρό για το σοτάρισμα
Υλικά για την
σάλτσα:
- 1 Μεγάλη ντομάτα τριμμένη
- 2 Καρότα κομμένα σε κύβους
- 1 Πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/3 κουταλάκι κύμινο
- Μισό κουταλάκι πάπρικα
- 4 Κόκκους μπαχάρι
- 1 Φύλλο δάφνης
- 1 Κορμό κανέλα Κεϋλάνης (για τα 15 τελευταία λεπτά του μαγειρέματος)
- Αλάτι και πιπέρι
- Μισό ποτηράκι λάδι για το φαγητό και μισό ποτηράκι λάδι για το σοτάρισμα
Εκτέλεση:
- Σοτάρουμε τα τεμάχια του κόκορα σε 3 κουταλιές λάδι και τον σβήνουμε με το κρασί συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα του.
- Τον βγάζουμε και σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι τα υλικά για την σάλτσα και τα μπαχαρικά εκτός της ντομάτας προσθέτοντας 2 κουταλιές λάδι αλάτι και πιπέρι.
- Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε την ντομάτα αναμειγνύοντας όλα τα υλικά.
- Αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα τα υλικά της σάλτσας και τοποθετούμε τα τεμάχια του κόκορα.
- Καλύπτουμε το φαγητό με νερό και το μαγειρεύουμε για 1 ώρα +… ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
- Στα τελευταία 15 λεπτά του μαγειρέματος προσθέτουμε την κανέλα.
- Μπορούμε να συνοδεύσουμε το φαγητό με βρασμένα ζυμαρικά, πουρέ, ρύζι ή πατάτες τηγανητές.
Για
συντομότερο χρόνο μαγειρέματος βάζουμε το φαγητό σε χύτρα ταχύτητος με 2
ποτήρια νερό.
Vasileios cooking
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου