ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

ΦΙΛΕΤΑ ΨΑΡΙΩΝ ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ


Υλικά:

  • 2 Φιλέτα ψαριού της αρεσκείας μας
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ή μικρά (αφαιρούμε το εσωτερικό τους με ένα κουταλάκι) και τα βράζουμε ή τα ατμίζουμε για 25 λεπτά.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε για την γέμιση τα κρεμμύδια με πιπεριά κέρατο ή κάποιο άλλο κηπευτικό. 
  • 1 Καρότο μικρό καθαρισμένο

Υλικά Για την γέμιση:

  • Δυόμιση φέτες ψωμί μπαγιάτικο (την ψίχα μόνο) ή μισή κούπα πλιγούρι βρασμένο
  • 1 Κούπα φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 2 Φύλλα από κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένα
  • 1 Κουταλάκι ξηρό σκόρδο σε σκόνη
  • Μισό κουταλάκι πιπερόριζα ξηρή σε σκόνη
  • 1 Κουταλιά μίγματος μπαχαρικών για ψάρι
  • 1 Κουταλιά της σούπας ρύζι βρασμένο για 10 λεπτά (προαιρετικά)
  • Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπλέντερ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για την ομογενοποίηση.
Υλικά για το λαδολέμονο:

  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 Κουταλάκι μίγματος μπαχαρικών για ψάρι
  • Μισό κουταλάκι πιπερόριζα ξηρή σε σκόνη
  • 1 Κουταλάκι ξηρό σκόρδο σε σκόνη
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Αναδεύουμε όλα τα υλικά για την ομογενοποίηση.
Υλικά αρωματισμένου λαδολέμονου για το σερβίρισμα (προαιρετικά):

  • Μισό φλιτζάνι λάδι, μισό φλιτζάνι μυρωδικών (μαϊντανό, κρεμμυδάκι φρέσκο), 1 κουταλιά χυμό λεμονιού, αλάτι & πιπέρι.
Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και σουρώνουμε το αρωματικό λάδι.
Εκτέλεση για τα φιλέτα:

  • Λαδώνουμε ένα από τα φιλέτα ψαριού με το λαδολέμονο που παρασκευάσαμε, το αλατίζουμε και το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι σκεπασμένο με λαδόκολλα με το δέρμα του προς τα κάτω.
  • Τα καλύπτουμε με το μείγμα της γέμισης την επιφάνειά του και ραντίζουμε με λαδολέμονο.
  • Προσθέτουμε επάνω του το δεύτερο φιλέτο ψαριού εφόσον πρώτα το λαδώσουμε και το αλατίσουμε.


Εκτέλεση για τα κρεμμύδια:

  • Γεμίζουμε τα κρεμμύδια με το υλικό της γέμισης εφόσον πριν το έχουμε περάσει με λαδολέμονο και αλάτι εσωτερικά και εξωτερικά.
  • Τοποθετούμε και αυτά στο ταψάκι ακουμπώντας δίπλα τους το καροτάκι ολόκληρο.
  • Ψήνουμε το φαγητό για 45 λεπτά στους 200 ℃.
Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε να «ξεκουραστεί».
Σερβίρουμε το φαγητό στο πιάτο και προσθέτουμε όσο αρωματισμένο λάδι θέλουμε.
Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις