Υλικά:
- 2 Φιλέτα ψαριού της αρεσκείας μας
- 2 κρεμμύδια μέτρια ή μικρά (αφαιρούμε το εσωτερικό τους με ένα κουταλάκι) και τα βράζουμε ή τα ατμίζουμε για 25 λεπτά.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε για την γέμιση τα κρεμμύδια με πιπεριά κέρατο ή κάποιο άλλο κηπευτικό.
- 1 Καρότο μικρό καθαρισμένο
Υλικά Για την γέμιση:
- Δυόμιση φέτες ψωμί μπαγιάτικο (την ψίχα μόνο) ή μισή κούπα πλιγούρι βρασμένο
- 1 Κούπα φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
- 2 Φύλλα από κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένα
- 1 Κουταλάκι ξηρό σκόρδο σε σκόνη
- Μισό κουταλάκι πιπερόριζα ξηρή σε σκόνη
- 1 Κουταλιά μίγματος μπαχαρικών για ψάρι
- 1 Κουταλιά της σούπας ρύζι βρασμένο για 10 λεπτά (προαιρετικά)
- Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπλέντερ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για την ομογενοποίηση.
Υλικά για το λαδολέμονο:
- Μισή κούπα ελαιόλαδο
- 1 Κουταλάκι μίγματος μπαχαρικών για ψάρι
- Μισό κουταλάκι πιπερόριζα ξηρή σε σκόνη
- 1 Κουταλάκι ξηρό σκόρδο σε σκόνη
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Αναδεύουμε όλα τα υλικά για την ομογενοποίηση.
Υλικά αρωματισμένου λαδολέμονου για το
σερβίρισμα (προαιρετικά):
- Μισό φλιτζάνι λάδι, μισό φλιτζάνι μυρωδικών (μαϊντανό, κρεμμυδάκι φρέσκο), 1 κουταλιά χυμό λεμονιού, αλάτι & πιπέρι.
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και σουρώνουμε το αρωματικό λάδι.
Εκτέλεση για τα φιλέτα:
- Λαδώνουμε ένα από τα φιλέτα ψαριού με το λαδολέμονο που παρασκευάσαμε, το αλατίζουμε και το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι σκεπασμένο με λαδόκολλα με το δέρμα του προς τα κάτω.
- Τα καλύπτουμε με το μείγμα της γέμισης την επιφάνειά του και ραντίζουμε με λαδολέμονο.
- Προσθέτουμε επάνω του το δεύτερο φιλέτο ψαριού εφόσον πρώτα το λαδώσουμε και το αλατίσουμε.
Εκτέλεση για τα κρεμμύδια:
- Γεμίζουμε τα κρεμμύδια με το υλικό της γέμισης εφόσον πριν το έχουμε περάσει με λαδολέμονο και αλάτι εσωτερικά και εξωτερικά.
- Τοποθετούμε και αυτά στο ταψάκι ακουμπώντας δίπλα τους το καροτάκι ολόκληρο.
- Ψήνουμε το
φαγητό για 45 λεπτά στους 200 ℃.
‘Όταν
είναι έτοιμο το αφήνουμε 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε να «ξεκουραστεί».
Σερβίρουμε
το φαγητό στο πιάτο και προσθέτουμε όσο αρωματισμένο λάδι θέλουμε.
Vasileios
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου