Για όλες τις
εποχές ζεστή τον χειμώνα και κρύα το καλοκαίρι. Θρεπτική νόστιμη, αποτοξινωτική και με λίγες θερμίδες
Υλικά:
- Τις φούντες από 1 μπρόκολο πολύ καλά πλυμένες
- Τον λευκό κορμό από δύο πράσα ψιλοκομμένα πολύ καλά πλυμένα
- 2 Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 Καρότο αποφλοιωμένο, καλά πλυμένο και κομμένο σε κύβους.
- 1 κουταλάκι τριμμένη πιπερόριζα φρέσκια (Η πιπερόριζα είναι λίγο καυτερή και πολύ θρεπτική)
- 1 Κουταλάκι σκόνη κουρκουμά
- Ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου που έχουμε βράσει και φυλάξει
- Αλάτι όσο θέλουμε.
- 1 Κουταλιά ελαιόλαδο για το σοτάρισμα.
- Λίγο ωμό ελαιόλαδο και χυμό από φρέσκο λεμόνι για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από την κρέμα γάλακτος και τα μαραίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά με μία κουταλιά λάδι χωρίς να τσιγαριστούν.
- Όταν μαραθούν τα σκεπάζουμε με τον ζωμό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Αν χρειαστεί αργότερα προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Ακολούθως σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει.
- Μετά τον βρασμό μπορούμε να προσθέσουμε στην σούπα μισό ποτήρι κρέμα γάλακτος (προαιρετικά).
- Όταν είναι έτοιμο το αναδεύουμε καλά στο μούλτι μέχρι να γίνει μία σούπα βελουτέ.
- Σερβίρουμε το φαγητό σε ένα πιάτο και το ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και λίγο χυμό λεμονιού.
- Αν έχουμε διαθέσιμα κρουτόν τα προσθέτουμε στο πιάτο μας.
Tips:
- Για περισσότερη ποσότητα φαγητού αυξάνουμε τις δόσεις των υλικών.
- Για την διαχείριση των κηπευτικών που δεν μαγειρέψαμε (πράσινα φύλλα από το πράσο, κοτσάνια από το μπρόκολο κ.λ.π.) δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο πως τα αξιοποιούμε στην μαγειρική.
- https://mageirikikaidiatrofi.blogspot.com/2019/02/blog-post_25.html
Vasileios
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου