ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ

Για όλες τις εποχές ζεστή τον χειμώνα και κρύα το καλοκαίρι. Θρεπτική νόστιμη, αποτοξινωτική και με λίγες θερμίδες

Υλικά:

  • Τις φούντες από 1 μπρόκολο πολύ καλά πλυμένες
  • Τον λευκό κορμό από δύο πράσα ψιλοκομμένα πολύ καλά πλυμένα
  • 2 Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 Καρότο αποφλοιωμένο, καλά πλυμένο και κομμένο σε κύβους.
  • 1 κουταλάκι  τριμμένη  πιπερόριζα  φρέσκια (Η πιπερόριζα είναι λίγο καυτερή και πολύ θρεπτική)
  • 1 Κουταλάκι σκόνη κουρκουμά
  • Ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου που έχουμε βράσει και φυλάξει
  • Αλάτι  όσο θέλουμε.
  • 1 Κουταλιά ελαιόλαδο για το σοτάρισμα.
  • Λίγο ωμό ελαιόλαδο και χυμό από φρέσκο λεμόνι για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από την κρέμα γάλακτος και τα μαραίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά με μία κουταλιά λάδι χωρίς να τσιγαριστούν.
  • Όταν μαραθούν τα σκεπάζουμε με τον ζωμό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αν χρειαστεί αργότερα προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  • Ακολούθως σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει.
  • Μετά τον βρασμό μπορούμε να προσθέσουμε στην σούπα μισό ποτήρι κρέμα γάλακτος (προαιρετικά).
  • Όταν είναι έτοιμο το αναδεύουμε καλά στο μούλτι μέχρι να γίνει μία σούπα βελουτέ.
  • Σερβίρουμε το φαγητό σε ένα πιάτο και το ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και λίγο χυμό λεμονιού.
  • Αν έχουμε διαθέσιμα κρουτόν τα προσθέτουμε στο πιάτο μας.
Tips:
  • Για περισσότερη ποσότητα φαγητού αυξάνουμε τις δόσεις των υλικών.
  • Για την διαχείριση των κηπευτικών που δεν μαγειρέψαμε (πράσινα φύλλα από το πράσο, κοτσάνια από το μπρόκολο κ.λ.π.) δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο πως τα αξιοποιούμε στην μαγειρική.  
  • https://mageirikikaidiatrofi.blogspot.com/2019/02/blog-post_25.html
Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις