Υλικά:
- 4 Μελιτζάνες κομμένες σε κύβους, ραντισμένες με ελαιόλαδο και ψημένες στον φούρνο με αλάτι και πιπέρι.
Για τον
κιμά:
- 300 γραμμάρια κιμά της αρεσκείας σας, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 3 σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες, 2 καρότα κομμένα σε κύβους, 2 ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες, μισό φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά, (σοτάρουμε τα υλικά με 3 κουταλιές λάδι) και προσθέτουμε 1 ντομάτα τριμμένη, 3 κουταλιές λάδι, 2 ποτήρια νερό και μαγειρεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να εξατμιστεί το πολύ νερό και να μαλακώσει ο κιμάς,
- Ανακατεύουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί απλώνοντάς το ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 ℃
Για την
μπεσαμέλ:
- 2 κουταλιές βούτυρο + 3 γεμάτες κουταλιές αλεύρι σοταρισμένα
- Προσθέτουμε μετά το σοτάρισμα γάλα τόσο όσο να δέσει το μείγμα ανακατεύοντας το καλά.
- Ακολούθως προσθέτουμε και μισό φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο αλάτι.
- Αδειάζουμε την μπεσαμέλ επάνω στο μείγμα του κιμά απλώνοντας την ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε το
φαγητό στους 200 ℃ μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια της.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά πριν το σερβίρισμα και να δέσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου