Μεσογειακό πιάτο με αρώματα και γεύσεις της Ελληνικής φύσης
Υλικά για τα μακαρόνια:
- Μακαρόνια καρότου
- 1 Ματσάκι σπαράγγια πλυμένα καθαρισμένα και μπλανσαρισμένα, . Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 2 - 5 λεπτά και αμέσως μετά τα βυθίζουμε σε παγωμένο νερό.
- 2 Σκελίδες σκόρδου και 2 κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι σοταρισμένα σε 3 κουταλιές λάδι
- 1 Καρότο μικρό κομμένο σε κύβους σοταρισμένο στο ελαιόλαδο που σοτάραμε το θυμάρι και τα σκόρδα εφόσον πρώτα τα έχουμε αφαιρέσει.
- Κομμένες ελιές χωρίς κουκούτσι (2 κουταλιές)
Υλικά για την βινεγκρέτ:
- Τα τρυφερά κοτσάνια από τα βρασμένα σπαράγγια
- 4 Κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 Κουταλάκι σκόνης σκόρδου ή 1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη.
- Μισό ποτήρι ζωμό από τα βρασμένα σπαράγγια και τα μακαρόνια
- 1 Κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο και 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- Αλάτι και λίγο πιπέρι
- Βράζουμε τα μακαρόνια στο ίδιο νερό που βράσαμε τα σπαράγγια. Ο χρόνος βρασμού αναγράφεται στο πακέτο τους.
- Τα σουρώνουμε και τα σοτάρουμε στο τηγάνι με τα καρότα συμπληρώνοντας λίγο ακόμη ελαιόλαδο αν χρειαστεί.
- Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε στα μακαρόνια την βινεγκρέτ, τους ανθούς των σπαραγγιών και τις ελιές συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Στολίζουμε το πιάτο με μία πιπερίτσα γεμιστή με πατέ τόνου που το έχουμε παρασκευάσει με τόνο, κρεμμύδι, ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Τα αναδεύουμε όλα στο μπλέντερ για την δημιουργία του πατέ.
- Μπορούμε να φυλάξουμε περίσσευμα από τον βρασμένο ζωμό των σπαραγγιών και της μακαρονάδας για την παρασκευή μίας άλλης συνταγής.
- Κατ' επιλογήν μπορούμε να προσθέσουμε στα μακαρόνια σκληρό τυρί.
- Αν θέλουμε προσθέτουμε ή αφαιρούμε μυρωδικά και μπαχαρικά στην συνταγή μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου