Ένας έξυπνος και υγιεινός τρόπος για να ενισχύσουμε την πυκνότητα στις σούπες και τις σάλτσες μας χωρίς πρόσθετα λιπαρά είναι το γνωστό σε όλους μας μήλο.
Αυτή η διαδικασία είναι πολύ παλιά και μου την πληροφόρησε μία Πόντια γειτόνισσα προ 10ετίας.
Μαγειρεύοντας μία σούπα με ένα ολόκληρο και καθαρισμένο από την φλούδα του μήλο θα μας δώσει μία επιθυμητή πυκνότητα στο φαγητό και με πλουσιότερη υφή.
Μετά το μαγείρεμα αφαιρούμε το μήλο από την κατσαρόλα προσεκτικά για να μην διαλύσει στην σούπα μας.
Η γεύση και η μυρωδιά της σούπας δεν θα επηρεαστούν από την προσθήκη του μήλου.
Η αύξηση πυκνότητας οφείλεται στην πηκτίνη του μήλου η οποία κατά το βράσιμο διαλύεται στο νερό του φαγητού.
Για πυκνότερη σάλτσα χρησιμοποιήστε φέτες ή κύβους μήλου τις οποίες μπορείτε να αφήσετε μέσα κατά το σερβίρισμα.
Αυτό εξαρτάται από την συνταγή και την γεύση που θέλετε να δώσετε στο φαγητό σας.
Η επιλογή δική σας.
Ακόμη θρεπτικότερο το μήλο είναι όταν το τρώμε ως φρούτο, μετά το φαγητό ή ως πρόγευμα ενισχύοντας έτσι τον οργανισμό μας με τις προστατευτικές του ιδιότητες.
Tips:
- Για σούπες ή σάλτσες με όξινη γεύση προσθέστε τους πράσινο μήλο (ξινόμηλο).
- Για σούπες ή σάλτσες με γλυκιά γεύση προσθέστε τους κόκκινο μήλο.
- Αυτή η τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί για περισσότερη πυκνότητα σε φαγητά απαλλαγμένα από ζωικά υλικά (νηστίσιμα και vegan).
- Για πρώτη φορά δοκιμάστε την συνταγή σε λίγη ποσότητα φαγητού ούτως ώστε να αποκτήσετε την εμπειρία του μαγειρέματος αλλά και της γεύσης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου