ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Προσαρμόζουμε πάντα της διατροφικές μας συνήθειες σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφολόγου και δεν επιλέγουμε τα μενού μας ανεξέλεγκτα.
Όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, εφαρμόζουν τις συνταγές του ιστολογίου με δική τους ευθύνη.




Τρίτη 9 Απριλίου 2019

ΠΩΣ ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΣΟΥΠΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΕΣ ΥΓΙΕΙΝΑ


Ένας έξυπνος και υγιεινός τρόπος για να ενισχύσουμε την πυκνότητα στις σούπες και τις σάλτσες μας χωρίς πρόσθετα λιπαρά είναι το γνωστό σε όλους μας μήλο.
Αυτή η διαδικασία είναι πολύ παλιά και μου την πληροφόρησε μία Πόντια γειτόνισσα προ 10ετίας.
Μαγειρεύοντας μία σούπα με ένα ολόκληρο και καθαρισμένο από την φλούδα του μήλο θα μας δώσει μία επιθυμητή πυκνότητα στο φαγητό και με πλουσιότερη υφή.
Μετά το μαγείρεμα αφαιρούμε το μήλο από την κατσαρόλα προσεκτικά για να μην διαλύσει στην σούπα μας.
Η γεύση και η μυρωδιά της σούπας δεν θα επηρεαστούν από την προσθήκη του μήλου.
Η αύξηση πυκνότητας οφείλεται στην πηκτίνη του μήλου η οποία κατά το βράσιμο διαλύεται στο νερό του φαγητού.
Για πυκνότερη σάλτσα χρησιμοποιήστε φέτες ή κύβους μήλου τις οποίες μπορείτε να αφήσετε μέσα κατά το σερβίρισμα.
Αυτό εξαρτάται από την συνταγή και την γεύση που θέλετε να δώσετε στο φαγητό σας.
Η επιλογή δική σας.


Η πηκτίνη είναι ευεργετική στον οργανισμό μας γιατί βοηθά στην μείωση της χοληστερίνης, είναι καλός σταθεροποιητής της γλυκόζης στο αίμα και προστατεύει από καρκινικά κύτταρα το παχύ έντερο και το ορθόν.
Ακόμη θρεπτικότερο το μήλο είναι όταν το τρώμε ως φρούτο, μετά το φαγητό ή ως πρόγευμα ενισχύοντας έτσι τον οργανισμό μας με τις προστατευτικές του ιδιότητες.

           Tips:
  • Για σούπες ή σάλτσες με όξινη γεύση προσθέστε τους πράσινο μήλο (ξινόμηλο).
  • Για σούπες ή σάλτσες με γλυκιά γεύση προσθέστε τους κόκκινο μήλο.
  • Αυτή η τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί για περισσότερη πυκνότητα σε φαγητά απαλλαγμένα από ζωικά υλικά (νηστίσιμα και vegan).
  • Για πρώτη φορά δοκιμάστε την συνταγή σε λίγη ποσότητα φαγητού ούτως ώστε να αποκτήσετε την εμπειρία του μαγειρέματος αλλά και της γεύσης.
             Vasileios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις